Vallavanem: «Kui omavalitsusi tahetakse surnuks näljutada, siis tuleks see ka välja öelda!» (1)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Tallinna linn ehitas mullu sügisel Iru hooldekodule juurde ligi kolmandiku kohtadest, aga ka need on juba täis. Foto Mihkel Maripuu
Tallinna linn ehitas mullu sügisel Iru hooldekodule juurde ligi kolmandiku kohtadest, aga ka need on juba täis. Foto Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

Äärealade omavalitsused ähvardavad pankrotiga, kui nad ebaõiglaselt jaotatud hooldekodureformi toetustele juba tänavu lisa ei saa.

Valitsus aga keeldub lisaraha andmast, soovitades selle asemel pakkuda valla elanikele rohkem koduteenuseid.

Alates juulist hakkab iga hooldekodu elanik hoidma kuus kokku sadu eurosid, sest riik lubas edaspidi abivajajale kohta keskmise pensioni eest. Isegi kui praktikas ei tähenda see mitte tänavust, vaid eelmise aasta keskmist pensioni – 636 eurot. Kõrge pensioni saajad võivad aga hooldekodus alustada suisa rahakogumisega, sest ka kõige rikkamatele kehtib täpselt sama soodustus.

Uue kohustuse katteks jagas riik omavalitsustele teiseks poolaastaks kokku 39,2 miljonit eurot. Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo (RE) sõnul peaksid omavalitsused sellel aastal saadud toetusega hakkama saama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles