Korraldajad palusid vabandust Kõlvarti kõne rikkunud helikvaliteedi pärast (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Mihhail Kõlvart.
Mihhail Kõlvart. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Spordiselts Kalev ja Event Center esitasid avaliku vabanduse 4. juunil Pirital toimunud Tallinna võimlemispeo ebaõnnestunud helikõla eest.

4. juunil Tallinnas Pirita velodroomil toimunud XXIII Tallinna Võimlemispeol «Õhus on liikumist» pidasid kõnet Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja Eesti Spordiselt Kalevi volikogu liige Anneli Ott. Ebapiisava kommunikatsiooni tõttu helitehniku ja korraldajate vahel tekkis olukord, kus esinejad liikusid optimaalsest kõnepidamistsoonist välja, mistõttu tekkis kajaefekt ning viide heli levimisel.

Võimlemispeo korraldaja Eesti Spordiselts Kalev ja helisüsteemi eest vastutav Event Center OÜ vabandavad kõigi osapoolte ja pealtvaatajate ees.

Ürituse järgselt analüüsis Event Center ülekande salvestust ning tõi tekkinud olukorra põhjenduseks välja ebakõla kõnepidajate asukoha osas. Kuna mõlemad kõned toimusid platsi keskel, algselt plaanitud ja ka heliproovidest testitud asukohast ligikaudu 15-20 meetrit eemal, jõudis heli sinna kõlarite tornidest suurema viivitusega ning see omakorda raskendas kõne pidamist.

«Platsi helisüsteem oli seadistatud eesmärgiga, et muusika võimlejate jaoks oleks ühtlane platsi igas nurgas ning tribüünide helikvaliteet oleks minimaalse kaja efektiga. Küll aga ei osanud me ette näha seda, et kõnepidajad vastuvõtjatest nii kaugele liiguvad,» sõnas Event Center partner ja projektijuht Margus Jaago.

«Tegu oli ebapiisava kommunikatsiooniga helitehniku ja korraldaja vahel. Oleksime pidanud täpselt paika panema, kuhu ja kui kaugele saavad kõnepidajad mikrofoniga minna. Võime omaltpoolt kinnitada, et keegi ei teinud seda meelega ning meelevaldseid põhjuseid ei ole vaja otsida. Siirad vabandused kõigile, kes end ebamugavalt tundsid,» ütles Jaago.

Eesti Spordiseltsi Kalevi esindaja Lembe Laas kinnitas, et tekkinud olukorda ei osatud ette näha ega sellele ka õigeaegselt reageerida. «Vabandame kõigi osapoolte ja pealtvaatajate ees,» lisas Laas.

Igal aastal juunis peetava Tallinna võimlemispeo eesmärgiks on tähistada lastekaitsepäeva, propageerida võimlemist laste ja noorte hulgas. Sel aastal astus võimlemispeol üles rohkem kui 1700 võimlejat üle Eesti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles