Teistmoodi karjääriredeliga asekantsler: USAs sain aru, et mingeid asju teeme Eestis juba väga hästi

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Esmaspäeval kaitseministeeriumi asekantslerina tööle asunud Susan Lillevälja sõnul karastas kommunikatsioonitöö teda tulevaseks karjäärihüppeks. 
Esmaspäeval kaitseministeeriumi asekantslerina tööle asunud Susan Lillevälja sõnul karastas kommunikatsioonitöö teda tulevaseks karjäärihüppeks. Foto: Mihkel Maripuu

Kommunikatsioon ei ole asi iseeneses, ütleb riigisektoris harukordse karjäärikäiguga, kommunikatsioonitöötajast peaaegu otse kaitseministeeriumi asekantsleriks tõusnud Susan Lilleväli.

Staažika riigiametniku, praeguse siseministeeriumi asekantsleri Piret Lilleväli tütar Susan Lilleväli kogus nooremas eas tuntust lauljana ning riigiteenistuse rüppe jõudis 2015. aastal Margus Tsahkna tuules – kui too oli sotsiaalkaitseminister ning võttis ta hiljem ka kaitseministeeriumisse kaasa. Ühel hetkel lahkus Tsahkna nii koduerakond Isamaast kui ka kaitseministeeriumist. Lilleväli aga jäi. Esmalt strateegilise kommunikatsiooni osakonda spetsialistiks, hiljem selle juhiks.

Varem Washingtonis mõttekoja Center for European Policy Analysis (CEPA) juures end täiendanud Lilleväli naasis mullu suvel teisele poole Atlandit, kui haris end aasta Ühendriikide Riigikaitse Ülikoolis (National Defense University). Tagantjärele avas see talle tee asekantsleriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles