GRAAFIK Üle 3000 lapse põrus matemaatikaeksamil (16)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Matemaatika eksam.
Matemaatika eksam. Foto: Tairo Lutter

Tänavusel põhikooli matemaatika lõpueksamil ei suutnud ligi neljandik eksami umbes 14 000 sooritajast koguda võimalikest punktidest pooli, mis tähendab, et kokku põrus üle Eesti 3254 õpilast.

Eksamil läbi kukkunud 9. klassi lõpetajaid oli sedapuhku siiski vähem kui mullu ja tunamullu, mil matemaatika eksamil kogus alla 50 protsendi maksimaalsest tulemusest rohkem kui kolmandik õpilasi. Ent võrreldes nelja koroonapandeemia-eelse aastaga oli sel kevadel põrujaid enam.

Põhikooli lõpetamiseks peab õpilane koguma matemaatika-, samuti eesti keele ja ühe omal valikul tehtud eksami maksimaalsest punktide arvust vähemalt poole.

Vaatamata sellele, et matemaatika lõpueksami ülesehitus on aastate lõikes olnud enam-vähem ühesugune, on paljude asjatundjate sõnul tõenäoline, et eelmise ja üle-eelmise aasta kehvemad tulemused olid tingitud sellest, et puudus 50 protsendi lävend. «Ühelt poolt võis see vähendada õpilaste motivatsiooni edukalt esineda,» lausub Tartu Ülikooli matemaatikahariduse keskuse lektor Kerli Orav-Puurand, «teiselt poolt andis väga ausa ülevaate õpilaste tasemest.»

Tema sõnul on rõõmustav, et tänavune keskmine tulemus, 65 protsenti maksimumist, on võrreldes kahe eelmise aastaga parem, kuid ainult keskmisi võrrelda ei saa.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles