Postimees jookseb kuuendat korda Tipust Topini

Postimees
Copy
Postimehe võistkond Tipust Topini jooksu finišis 19. juunil 2022
Postimehe võistkond Tipust Topini jooksu finišis 19. juunil 2022 Foto: Mihkel Maripuu

Sel nädalavahetusel osaleb Postimees kuuendat korda aasta erilisemal jooksuüritusel Tipust Topini, kus tuleb 10-liikmelise võistkonnaga läbida järjest joostes Suure Munamäe tipust Pirita purjespordikeskuseni ehk TOPini.

Sel aastal osaleb rekordiline arv ehk 100 jooksutiimi, nad peavad joostes läbima 337,5 kilomeetrit ja iga jooksja käib rajal kolm korda. Üksiku etapi pikkus jääb 8 ja 16,5 km vahele, ühe jooksja läbitud kogudistants on 26 ja 42 km vahel.

Postimehe tiim on jooksuüritusel stardis juba kuuendat korda ning kuuendat korda lähevad rajale Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap ja Tartu Postimehe reporter Jüri Saar. Neljandat korda osaleb Postimehe reporter Ülle Harju, kolmandat korda Postimehe saatejuht Nele Kullerkupp ja Kanal 2 videostriimingu juht Andres Jakovlev ning teist korda MM Grupi assistent Marina Sang. Debüüdi teevad Postimehe majandustoimetuse reporter Merike Lees, maakonnalehtede küljendaja-kujundaja Lii Ranniku ja Tartu Postimehe reporter Kristofer Seema. Tiimi kuulub ka Postimehe lugeja Viljar Hiienõmm, kes on varem osalenud teises meeskonnas. Kokku on kuue aasta jooksul Postimehe eest väljas olnud 28 jooksjat!

«Saime taas tiimi kokku ja hea meel on eelkõige uute jooksjate pärast, kes saavad kordumatu elamuse,» kommenteeris Postimehe meeskonna kapten Aivar Reinap.

Tipust Topini teatejooks 2021. aastal. Ühispilt Suure Munamäe jalamil
Tipust Topini teatejooks 2021. aastal. Ühispilt Suure Munamäe jalamil Foto: Aldis Toome

Kuna ilmateade lubab nädalalõppu kuumalainet, ähvardab jooksjaid raske katsumus ehk tuleb hakkama saada kuumaga aklimatiseerumisega. «2–3 aastat tagasi oli samasugune seis ning siis oli tõsine kannatamine, aga saime ilma tagasilöökideta hakkama,» meenutab Reinap. «Kuuma ilmaga tuleks joosta aeglasemalt ja vajadusel käia, et pulss ei läheks tumepunasesse, ja palju juua ja veega pead kasta, aga lihtsam on seda õpetada kui ise kogeda.»

Rada kulgeb Haanja – Rõuge – Sõmerpalu – Sulbi – Kooraste – Otepää – Palupera – Elva – Nõu – Külitse – Tartu – Lähte – Elistvere – Jõgeva – Vägeva – Vaimastvere – Väike-Maarja – Tapa – Lehtse – Aegviidu – Kehra – Raasiku – Maardu – Pirita. Valdavalt joostakse väiksematel teedel ja suurest autoliiklusest eemal.

Postimehe tiim stardib numbri 39 all laupäeval kell 9.24 Munamäe tipust, Tartu ERMi juurde peaks Postimees jõudma pärast kella seitset laupäeva õhtul ja Tallinnas peaks võistkond kohal olema pühapäeva pärastlõunal.

Rohkem infot: https://tipusttopini.ee/

Võistkondade liikumist rajal saab jälgida GPSi abil: https://sportrec.eu/gps/tiptop-23

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles