FOTOD Gürokopteri õnnetust uurib ohutusjuurdluse keskus (4)

Postimees
Copy

Häirekeskus sai neljapäeval kella 20.55 ajal teate, et Rae vallas Aruvalla külas kukkus alla gürokopter, mis süttis põlema. Lennumasinas olnud 60-aastane mees hukkus. Kas algatatakse kriminaalmenetlus või ei, sõltub ohutusjuurdluse keskuse uurimisest. 

Gürokopter kukkus alla Vaida-Urge tee 9. kilomeetril, asfaltkattega sõiduteele. Õnnetuse tagajärjel masin purunes ja süttis põlema.

Kopteris oli 60-aastane Kalev Tikk, kes oli masinaga tegemas erinevaid lennuharjutusi. Harjutuste tegemist jälgis maapinnal mehe sõber, kelle sõnul oli tegemist kogenud lenduriga.

«Praeguseks kogutud info viitab sellele, et ühe harjutuse käigus, kus masin pidi liueldes maanduma, läks midagi valesti ja masin kukkus alla. Esialgse info kohaselt kukkus lennuvahend alla umbes 50-70 meetri kõrguselt,» selgitas Ida-Harju politseijaoskonna välijuht Marko Schmidt neljapäeva õhtul. 

Õnnetuse sisusse annab oma hinnangu ohutusjuurdlus keskus ja vastavalt kogutud andmetele otsustatakse, kas on alust kriminaalmenetluse alustamiseks.

Ohutusjuurdluse keskus tuletab alanud suvisel perioodil kõigile mehitatud ja mehitamata õhusõidukite pilootidele meelde pidada silmas ohutust lennutegevuse ettevalmistamisel ja selle läbiviimisel.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles