Hukkunud lennusportlane jõudis õnnelike õnnetustega meediaveergudele varemgi

Postimees
Copy
Keelutsooni Eesti 100 kuumaõhupall
Keelutsooni Eesti 100 kuumaõhupall Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Gürokopteriõnnetuse tagajärel hukkunud legendaarne lennusportlane Kalev Tikk oli kahtlemata oma eriala mees, kes võttis riske ning jõudis mitme apsakaga meediaveergudele nii kuumaõhupalli lende pakkuva ettevõtte juhi kui ka lendajana. 

2019. aastal riivas Tiku juhitud kuumaõhupall Saku vallas elektriliine, mille tagajärjel käis hele sähvatus, kuid inimesed õnneks viga ei saanud. «Selliseid juhuseid on aeg-ajalt ikka, et maandumisel tuleb hetkeks tuulepuhang, mis viib palli soovimatus suunas,» rääkis ta toona Delfile

Ka aasta enne seda segas tuul Tiku juhitud kuumaõhupalli teekonda ning suur pall maandus Tallinnas Kristiines majade vahel. «Kui on vaikne ilm, siis maandub pall peaaegu vertikaalselt. Kui tuul on suur, siis lendad kaugele, ükskõik kui suure põllu peale,» kommenteeris Tikk ERRile, lisades, et see pole midagi ekstra ohtlikku või imelikku.

Kümme aastat tagasi kukkus Läänemaal maasikapeol kuumaõhupalli küljest alla ettevõtte töötaja, kes oli ootamatult õhku tõusnud palli külge rippuma jäänud, kirjutas Lääne Elu. Naine kukkus peaaegu kümne meetri kõrguselt ning sai tugeva põrutuse.

Pall pidanuks õhku tõusma alles päikeseloojangul ja päevasel ajal oli see mõeldud vaid atraktsiooniks, kuhu uudistajad sisse saaks ronida.

Kuumaõhupalli rentinud ettevõtet juhtinud Tikk õhkutõusu põhjuseid ei avanud, sest toona oli uurimine veel pooleli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles