Kuriteoteate saanud keskkriminaalpolitsei ei alusta SALKi suhtes menetlust (8)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
SALGA juht Tarmo Jüristo leiab, et EKRE kaevas ise endale augu ja valimiskaotust ennustasid neile ka SALGA kurikuulsad mudelid.
SALGA juht Tarmo Jüristo leiab, et EKRE kaevas ise endale augu ja valimiskaotust ennustasid neile ka SALGA kurikuulsad mudelid. Foto: Sander Ilvest

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) sai möödunud nädalal kuriteoteate SA Liberaalne Kodanik ehk SALK tegevuse kohta, milles sihtasutusele heideti ette valimistulemuste mõjutamist. Menetlust siiski ei algatata. 

«Valimisvabaduse rikkumine on kuritegu, kui kellelgi takistatakse valimistel oma tõelise tahte väljendamist või mõjutatakse tema tahte kujundamist ebaausalt, kasutades selleks ametiseisundit, vägivalda, sõltuvust süüteo toimepanijast või pettust,» märkis PPA. 

«Pettus tähendab tegelikest asjaoludest ebaõige pildi loomist ning selle kohta, et SALK oleks eksitanud valijaid ning seeläbi mõjutanud neid pettusega mõne kindla erakonna poolt hääletama, ei ole kuriteoteates esitatud piisavalt infot,» lisati teates. 

Kriminaalmenetluse alustamine on PPA teatel lubatud vaid juhul, kui on piisav alus arvata, et kuritegu on toime pandud. Kriminaalmenetluse alustamine selleks, et kuriteotunnuseid otsima hakata, on keelatud ning seetõttu leidis keskkriminaalpolitsei, et esitatud kuriteoteate pinnalt kriminaalmenetlust ei alustata.

Otsust on võimalik siiski vaidlustada riigiprokuratuuris.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles