ELU Tuhat jooksjat teevad päkad kuumaks

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Loodus ja hea seltskond – ideaalne võimalus treenitud jooksjatel end suvises lõõsas proovile panna.
Loodus ja hea seltskond – ideaalne võimalus treenitud jooksjatel end suvises lõõsas proovile panna. Foto: Tipusttopini.ee/Aldis Toome

Täna varahommikul saab Suure Munamäe tipus stardipaugu teatejooks Tipust Topini, mille käigus 100 kümneliikmelist tiimi asuvad joostes teele Piritale. Jooks kestab pühapäeva pärastlõunani, Postimehe tiim osaleb jooksul kuuendat korda.

On küll päris veider tunne, kui jooksed pühapäeva hommikuvärskuses mööda Porkuni kooli kellatornist, kus numbrid näitavad, et kell on viis. Aga see jooksja ise pole ammu esimeses värskuses. Ent vaevalt on see veidram sellest, kui pühapäeva esimesel tunnil, helkurvest seljas, lambike otsmikul säramas, mõõdad maanteed Jõgevalt just sinna Porkuni ja Väike-Maarja suunas, aga tegelik siht on Pirita. Ühtekokku 337 kilomeetrit pikk jooksuteekond on alanud Suure Munamäe vaatetorni jalamilt.

Jooksuüritus Tipust Topini viib tänavu sellele teekonnale sada kümneliikmelist tiimi, mille liikmed teatejooksul diagonaalis läbi jaanipäevaeelse Eestimaa peavad igaüks jooksma kolm vahetust, mille summaarne pikkus jääb vahemikku 26–42 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles