Jõe tänaval lõhkeainet hoidnud mehed mõisteti vangi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Eduard Pavljutšenko.
Pildil on Eduard Pavljutšenko. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Harju maakohus mõistis süüdi Jõe tänava korteris ülisuures koguses lõhkeainet hoidnud mehed.

Harju maakohus tunnistas täna  44-aastase Eduard Palvjutšenko süüdi grupiviisilises röövimises, võõra vara suures ulatuses omastamisele kaasa aitamises, suures koguses  lõhkeaine ja lõhkeseadeldise käitlemises ja 36-aastase Vladimir Muravjovi grupiviisilises röövimises, suures koguses  lõhkeaine, lõhkeseadeldise, tulirelva ja selle olulise ning laskemoona käitlemises.

Pavljutšenkole mõistis kohus  liitkaristuseks 9-aastase vangistuse ja Muravjovile  6 aasta ja 6 kuu pikkuse vangistuse.

Pavljutšenko karistuse hulka loetakse tema eelvangistuses viibitud aeg ja karistuse kandmise alguseks tema vahistamise päev 2007. aasta märtsis.

Muravjovi eelvangistuses viibitud 8 päeva loetakse samuti karistusaja hulka, nii tuleb tal ära kanda 6 aasta, 5 kuu ja 22 päeva pikkune vangistus, mille kandmise alguseks on 1. veebruar 2008.

Meestelt mõistetakse tsiviilhagide katteks solidaarselt välja  kokku 15 000 eurot ja 482 677 krooni.

Kohus tunnistas samas kriminaalasjas 34-aastase Svitlana Zaitseva süüdi võõra vallasasja omastamises suures ulatuses  ja  30-aastase Aleksandra Malõševa süüdi dokumendi võltsimisele kaasa aitamises ja selle võltsitud dokumendi kasutamises ning mõistis Zaitsevale karistuseks kolme aasta pikkuse tingimisi vangistuse kolme ja poole aastase katseajaga, ning Malõsevale  tingimisi üheaastase vangistuse kolmeaastase katseajaga.

Põhja ringkonnaprokuröri Jüri Kasesalu esitatud süüdistuse kohaselt  panid Palvjutšenko ja Muravjov korduvalt kriminaalkorras karistatud isikutena 2007. aasta esimestel kuudel toime röövimisi, suures ulatuses võõra vara omastamise, suures koguses lõhkeine hoidmise ja lõhkeseadeldise valmistamise.

Märtsis 2007 leiti meeste kasutuses olnud Jõe tänav 7 asuvas korteris toimunud läbiotsimise käigus  22 kilo trotüüli ja 911 grammi ammoniidi ehk ülisuures koguses lõhekainet, samuti lõhkeseadeldis, detonaatoreid, padruneid ning tulirelv koos helisummutiga.

Kriminaalmenetlust alustati 6. veebruaril 2007, kui Tallinnas Pärnu maanteel asuvas pandimajas OÜ Abitee klienditeenindajana töötanud Zaitseva tegi politseile kuriteoavalduse, mille kohaselt tungis eelmise päeva õhtul pandimajja maskiga tundmatu meesterahvas, kes kasutas tema suhtes vägivalda ning röövis pandimajast hulgaliselt esemeid.

Uurimise käigus tuvastati, et pandimajas töötanud Zaitseva tegutses kooskõlastatult Pavljutšenkoga.

Kuriteoga omastati poole miljoni krooni väärtuses pandimajja toodud isikute vara, milleks olid peamiselt ehted ja mobiiltelefonid. Prokurör süüdistab Zaitsevat tema valduses olnud vara omastamises ning Pavljutšenkot omastamisele kaasa aitamises.

Pandimaja röövi uurides teostasid Põhja prefektuuri politseinikud läbiotsimise Pavljutšenko ja Muravjovi  kasutuses olnud Jõe tänaval asuvas korteris. Siis leitigi suur kogus lõhkeainet ja lõhkeseadeldis, detonaatorid, padrunid, tulirelv ja helisummuti.

Muravjovi ja tema tuttavat Malõševat süüdistatakse veel Läti Vabariigi passide võltsimisele kaasaaitamises ning võltsitud passide kasutamises pangakontode avamisel.

Samuti süüdistatakse Pavljutšenkot ja Muravjovi selles, et  nad tungisid 2007. aasta märtsis Tallinnas Masti tänaval kallale naisterahvale ning röövisid temalt pangakaardid ja mitmesaja tuhande krooni väärtuses sularaha. 

Prokurör loobus oma süüdistuse sellest osast, mille kohaselt oli Muravjov 2007. aasta jaanuaris toime pannud veel ühe röövimise, kui ta tungis Tallinnas Sepa tänaval kallale naisterahvale ning võttis tal ära  erinevaid esemeid enam kui 40 000 krooni väärtuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles