Zelenskõi sõnul pole ühtegi Patrioti hävitatud

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi Foto: Ukraine Presidency / SCANPIX

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles pühapäeval, et Vene sissetungijad pole suutnud hävitada ühtki Patrioti süsteemi ja kõik töötavad maksimaalse efektiivsusega, edastas ukrainlaste uudisteagentuur UNIAN.

Zelenskõi märkis seda õhtuses videosõnumis, kui kommenteeris Venemaa presidendi Vladimir Putini hiljutist avaldust viie Patrioti väidetava hävitamise kohta Kiievi oblastis.

«Ükskõik, kes Venemaal ka ei räägiks, et meie Patriotid väidetavalt hävitati, on need kõik alles ja kõik töötavad maksimaalse efektiivsusega. Kõik tulistavad alla Vene rakette. Ja need tulistavad alla nii tõhusalt kui võimalik. Ühtegi Patrioti ei ole hävitatud,» ütles Zelenskõi.

Presidendi sõnul peaks Venemaa praegu muretsema ainult oma ühiskonna ettevalmistamiseks selleks, et venelased kaotavad kõik ja hävitavad oma riigi tuleviku.

«Venemaa kaotab kõik okupeeritud alad. Meie vabastamissammudele alternatiivi ei ole ega hakkagi olema. Meie sõjavägi liigub positsioon-positsioonilt ja samm-sammult edasi,» rõhutas Zelenskõi.

President tänas traditsiooniliselt ka kõiki Ukraina kaitsjaid ja toetajaid.

Ukraina relvajõud jätkasid laupäeval vastupealetungi vähemalt rinde neljas sektoris, kinnitab Ameerika sõjauuringute instituut (ISW) värskes aruandes. ISW andmetel andsid Ukraina kaitsjad kohalikke maapealseid lööke Luhanski oblastis Kreminnast läänes ja lõunas.

Ukraina asekaitseminister Hanna Maljar ütles, et kaitsevägi jätkab vasturünnakut Bahmuti lähedal ning Vene allikad täpsustasid, et Ukraina relvajõudude üksused ründasid Bahmuti põhja- ja lõunaserva.

Lisaks jätkasid Ukraina väed vastupealetungi Velõka Novosilkast lõunas, edelas ning kagus Donetski ja Zaporižžja oblasti halduspiiri lähedal. Samuti tungisid nad peale Zaporižžja oblastis Orihhevost edelas ja kagus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles