Hüvasti, Kigoma! Tallinna loomaaias suri õnnetuse tagajärjel ninasarvik (9)

Postimees
Copy
Ninasarvik Kigoma võtab dušši
Ninasarvik Kigoma võtab dušši Foto: Inari Leiman

Tallinna loomaaed teatas esmaspäeval, et õnnetuse tagajärjel suri isane teravmokk-ninasarvik Kigoma.

Ninasarvikud Kigoma ja Kibibi viidi loomaaia teatel eelmisel nädalal ümberehitatud ajutisele pinnale sõraliste majja, kuna paksunahaliste majas algas sel nädalal ninasarvikute latripõrandate remont.

«Ajutine pind, kunagine elevandipoegade ala, kus viimati elasid aasia hiidveised gaurid, kohandati enne ninasarvikute tarbeks ja püüti eemaldada kõik riskid, mis võiksid loomadele ohtu pakkuda. Kibibi ja Kigoma on olnud eelmisest nädalast talitajate ja veterinaaride ööpäevaringse järelevalve all ja talitajad märkisid, et uues elukohas oli Kigoma rahumeelne ning ärevust tema käitumises ei täheldatud,» sõnas loomaaed teates.

Paraku upitas Kigoma loomaaia teatel esmaspäeva keskpäeval end täiesti ettearvamatult esijalgadega mööda siledat vaheseina üles, kiilus pea koos sarvedega kahe metalltala vahele kinni ega pääsenud enam vabaks. Loomaaednikud ja veterinaarid tõttasid küll kohe teda aitama, aga 1,2 tonni kaaluva ninasarviku vabastamine ei ole lihtne. Tala lõigati läbi, kuid oli juba hilja – ninasarvik suri.

2010. aastal sündinud ja 2013. aastal Tallinna loomaaeda toodud isane ninasarvik oli rahumeelne ja ajuti argliku iseloomuga loom, sedastas loomaaed.

Kigoma traagiline lahkumine on šokk kõigile loomaaia töötajatele ja tuntav lein on võrreldav pereliikme lahkumisega, lisati teates.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles