Tallinn otsib Balti jaama tunnelile rakendust

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy

Tallinna linnavõimul pole veel kindlat seisukohta, mida teha Balti jaama tunneliga pärast Vana-Kalamaja tänava ja Balti jaama väljaku valmimist.

Nimelt pääsevad jalakäijad nüüd üle Toompuiestee tunneli vahetusse lähedusse paigaldatud foori abil ning tunneli kui sellise järele pole enam vajadust.

«Üks variant, mida oleme kaalunud, on pikaajaline rattaparkla. See ei ole lihtne, sest tunnelis ei ole praegu kaldteid ja küsimus on selles, kui mugav on sinna rattaid tuua. Me joonistame praegu läbi, kas midagi sellist on võimalik. Kui mitte, siis pole välistatud, et korraldame ideekonkursi. Igal juhul sulgeda me seda praegu ei plaani, miinimumvariant on see, et tunnel jääb alles varjumiskohana,» rääkis abilinnapea Vladimir Svet.

Ta lisas, et võimalike vandalismiaktide tõttu tuleb tunnel öösiti igal juhul sulgeda, aga muidu jääb tunnel avatuks kuni ehitustööde lõpuni. «Kui me pärast seda näeme, et tõepoolest üldse mitte keegi ei kasuta tunnelit, siis võibolla sulgeme selle. Varjumiskohana on see igal juhul vajalik, aga loomulikult tahaksime funktsionaalsemat kasutust kui lihtsalt varjumiskohana hoida,» ütles Svet.

Praegu, kui jalakäijate ülekäik tunneli kõrval on veel uus ja harjumatu, kasutavad veel paljud Balti jaama ja vanalinna vahelise ühendusena tunnelit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles