Päästeamet jaanitulesid veel ära ei keela, see võib aga muutuda (3)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Rabapõleng Läste külas. Kuigi on tuleohtlik aeg, ei keela päästeamet jaanilõkkeid ära, aga palub enne tule tegemist olukorda hoolikalt hinnata.
Rabapõleng Läste külas. Kuigi on tuleohtlik aeg, ei keela päästeamet jaanilõkkeid ära, aga palub enne tule tegemist olukorda hoolikalt hinnata. Foto: Kevin Volter/Virumaa Teataja

Kuigi nii kohalikud omavalitsused kui ürituste korraldajad kutsuvad inimesi jaanipidudele, ollakse paljudes kohtades valmis jaanilõkkest loobuma. Päästeamet jaanitule tegemist küll ära ei keela, aga palub enne tule tegemist olukorda hoolikalt hinnata.

Päästeameti päästetöö osakonna valmisoleku talituse juhi Leho Lemsalu sõnul algas Eestis juba 14. juunil tuleohtlik aeg, mis tähendab, et metsas on lõkke tegemine, grillimine ja suitsetamine keelatud.

Lemsalu selgitas, et loomulikult tahab ka tema, et jaanipäev oleks ilus, aga paraku on loodus teinud oma trikke – vihma on tulnud väga vähe, nii et metsamaastik on hästi kuiv ja see toob kaasa päris suure tuleohu. «Kui panna need kaks asja kokku, et meil on jaanipäev, kus tavaliselt tehakse palju lõkkeid, ja väga kuiv metsamaastik, siis see olukord head ei tõota,» nentis Lemsalu. Ta lisas, et päästeamet ei taha kuidagi jaanipäeva ära rikkuda, aga kutsub siiski inimesi üles tuletegemisest loobuma, et pidudega ei kaasneks suuri metsa- ja maastikupõlenguid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles