Ligi 200 km/h autoga kihutanud mees sai üheksa päeva aresti (1)

BNS
Copy
Foto: PPA

Pärnu maakohus mõistis esmaspäeval üheksa arestipäeva 30-aastasele mehele, kes kihutas möödunud laupäeval Tallinna-Pärnu maanteel autoga ligi 200 kilomeetrit tunnis.

Politseipatrull fikseeris laupäeval Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 181. kilomeetril sõiduauto Ford sõidukiiruseks 195 kilomeetrit tunnis ja seda teelõigul, kus suurim lubatud sõidukiirus on 90 kilomeetrit tunnis, teatas Lääne prefektuur. Pärnu maakohus määras autot juhtinud 30-aastasele mehele esmaspäeval karistuseks üheksa päeva aresti, mis tähendab, et võidupüha ja jaanipäeva veedab mees arestikambris.

Pärnu politseijaoskonna patrullijuhi Henry Murumaa sõnul ei osanud suure kiiruseületamisega vahele jäänud 30-aastane mees oma teguviisi adekvaatselt põhjendada ja tema selgitused muutusid pidevalt.

«Juht oli roolis olles kaine ja tal on ka kehtiv juhtimisõigus olemas, ent oma ohtlikku sõitmist ta politseile selgitada ei suutnud. Kinnipidamisel mees kihutamist ei kahetsenud ja oli hoopis rahulolematu, et politsei talle 195 kilomeetrit tunnis kihutamist ette heitis. Mees ütles, et tema enda meelest ta nii kiiresti ei sõitnud ja et tema sõidukiirus võis olla 180 kilomeetrit tunnis,» rääkis Murumaa.

Patrullitalituse juhi sõnul on lubatud sõidukiiruse ületamine üks raskemaid liiklusalaseid rikkumisi, millega seatakse ohtu mitte ainult teiste inimeste vara, vaid ka nende elu ja tervis. «Kui mõelda, kuivõrd tihe on liiklus suvisel nädalavahetusel Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel, võinuks sellisel kihutamisel olla äärmiselt traagilised tagajärjed,» märkis Murumaa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles