Kardetud ja sõimatud toimingupiirangu tulevik: «Nii keeruline valdkond, et hambad hakkavad valutama» (1)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Kõige värskem meelehärmi pakkunud toimingupiirangu-juhtum tõi Priit Humalile ning Parvel Pruunsillale kahtlustuse kriminaalkuriteos.
Kõige värskem meelehärmi pakkunud toimingupiirangu-juhtum tõi Priit Humalile ning Parvel Pruunsillale kahtlustuse kriminaalkuriteos. Foto: Kollaaž

Iga mõne aja tagant pinnale ujuv pahameel toimingupiirangute rikkumise ja nendega kaasnevate õhukesel pinnal virelevate kriminaalmenetlustega on probleem, mille läbinärimisega raskuste kiuste tegeleda püütakse.

Toimingupiirangu rikkumine on üks sagedasemaid süüdistusi, mis nii riigi- kui ka kohalike omavalitsuste ametnikke, aga paradoksaalselt tihti ka näiteks arste korruptsioonikaasuste rägastikku segavad. Seda siis, kui õiguskaitseorganid kahtlustavad, et ametiisik on osalenud otsustusprotsessis, kus kasusaajaks on tema või temaga seotud pool. Aeg-ajalt õigustatult, pahatihti alusetult, kui «seos» liialt otsituks jääb.

Selle korruptsioonivastase seaduse paragrahvi ja hägususega on mitmeid probleeme, mis on andnud aluse äärmiselt laiaks tõlgenduseks ja pahatihti fiaskoga lõppevateks kohtuasjadeks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles