Eesti uus abipakett Ukrainale sisaldab nii välihaiglat kui demineerimisvarustust

Postimees
Copy
Välihaigla
Välihaigla Foto: Mari-Liis Päären, Kaitsevägi

Valitsus toetas neljapäevahommikusel kabinetinõupidamisel kaitseminister Hanno Pevkuri (RE) ettepanekut saata Ukraina relvajõududele koostöös Islandiga veel üks välihaigla. Lisaks on seekordses abipaketis varustust meedikutele, demineerijatele ja droonitõrjeks.

«Praegu, vastupealetungi ajal, on Ukraina abistamine olulisem kui kunagi varem ning eriti oluline just meditsiiniline abi. Juba neljanda välihaigla saadame Ukrainasse koostöös Islandiga,» sõnas kaitseminister Hanno Pevkur.

Välihaigla annetatakse Ukraina relvajõududele kaitseväe varudest ja selle taastamist rahastab täies ulatuses Island – maksumusega 7,8 miljonit eurot.

«Lisaks haiglale sisaldab värske abipakett Ukraina relvajõududele seekord ka parameedikute varustust, kummipaate ja droonitõrjevahendeid,» lisas kaitseminister.

Eesti on andnud Ukrainale sõjalist abi üle 400 miljoni euro väärtuses ehk enam kui 1% SKPst. Varasemalt on Eesti annetanud näiteks Javelin tankitõrje raketisüsteemi rakette, haubitsaid, tankitõrjemiine, tankitõrjegranaadiheitjaid, miinipildujaid, sõidukeid, sidetehnikat, meditsiinitarvikuid, isikukaitsevahendeid (kiivrid jm.) ja kuivtoidupakke. Aprillis otsustas Eesti saata Ukrainale suurtüki laskemoona, mis on osaEesti algatatud Euroopa Liidu kokkuleppest saata Ukrainale miljon mürsku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles