Parvlaev Regula tehti korda ja on taas liinil

BNS
Copy
Parvlaev Regula
Parvlaev Regula Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Virtsu-Kuivastu liinil lisaparvlaevana käigus olevat Regulat tabas neljapäeval taas tehniline rike ning alus ei saanud mandri ja Muhumaa vahet sõita. Reede päeval teatas TS Laevad, et rike on kõrvaldatud.

«Eile parvlaev Regulat tabanud juhtimissüsteemi rikke põhjus on tuvastatud ja kõrvaldatud ning Regula on taas liinil,» rääkis reede pärastlõunal TS Laevade teenindus- ja kommertsvaldkonna juht ja juhatuse liige Katrin Aron.

Ta lisas, et neljapäevased järjekorrad olid küll pikad, aga kell 00.30 toimunud lisareisiga said viimased soovijad mandrilt Muhumaale ning Hiiumaa liinil lõppes järjekord veelgi varem.

«Pühapäev, 25. juuni saab olema samuti väljakutsuv, aga ka siis saavad kõik mandrile tagasi viidud igal juhul,» kinnitas Aron.

Regulat tabas tehniline rike ka 8. juunil väljumisel Virtsu sadamast ning laev oli sunnitud sadamasse tagasi pöörduma. Sildumisel puudutas laeva vööritääv kai venderdust ja lõhkus kergelt metallosa ja vendrid. See oli kütusereis ning pardal olid vaid kütuseveok koos juhiga ning meeskond, keegi kannatada ei saanud. Kolmapäevaks oli Regula TS Laevade teatel korras ja tagasi liinil.

Regulat on Virtsu-Kuivastu liinile hädasti vaja, kuna just pühade ajal on erakordselt palju reisijaid. OÜ TS Laevade ning transpordiameti kokkuleppe järgi tellib riik tänavu 31. augustini Regulaga kuni 536 lisareisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles