Zelenskõi sõnul üritavad venelased varjata üleujutuses hukkunute laipu

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: HANDOUT/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles neljapäevaõhtuses videosõnumis, et Hersoni oblasti Venemaa poolt okupeeritud osas moodustasid sissetungijad erirühmad, mis viivad minema üleujutustes hukkunud inimeste surnukehi, vahendas uudisteagentuur UNIAN.

Zelenskõi sõnul teevad okupandid seda eesmärgiga varjata tõendeid ja oma kuritegude jälgi.

Presidendi sõnul pidasid luureametnikud ja diplomaadid neljapäeval ühtlasi partnerriikidele infotundi olukorrast Zaporižžja tuumajaamas.

«Eelkõige räägime ühenduste G7 ja G20 riikide ning rahvusvaheliste organisatsioonide esindajatest,» sõnas president.

«Venemaa on praegu ülemaailmne küünilisuse keskus ja sealt võib tulla igasugune korraldus igasugusele kurjusele, mida nad loodavad maskeerida üheks või teiseks katastroofiks,» hoiatas Zelenskõi.

«Ilmselt ei küsi kiirgus, kes on neutraalne ja see võib jõuda igaüheni maailmas. Sellest lähtuvalt saab praegu aidata igaüks maailmas ja mida teha, siis see on täiesti teada,» rääkis riigipea, kelle sõnul on vaja survet Zaporižžja tuumajaama täielikuks deokupeerimiseks.

Samuti andis Zelenskõi Ukraina siseministrile Ihor Klõmenkole ülesandeks teha selgitustööd kõigi sellealaste riskide kohta.

Lisaks arutas president julgeolekujõudude ja luurega Kahhovka hüdroelektrijaamas toimunud Venemaa terrorirünnaku tagajärgi ja seda eelkõige Hersoni oblasti okupeeritud osas.

«Selleks ei piisa isegi sõnast katastroof. Vene kurjus on moodustanud seal erirühmad surnukehade eemaldamiseks ja ilmselgelt peitmiseks,» tõdes Zelenskõi.

Riigipea rõhutas, et see pole esimene kord, kui Venemaa üritab okupeeritud territooriumil oma kuritegude tõendeid ja jälgi hävitada.

«Seda tegid okupandid juba Mariupolis ja teistes asulates,» meenutas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles