Hiina president andis korralduse ohutuskampaaniaks (1)

Copy
Päästetöötajad sündmuskohal.
Päästetöötajad sündmuskohal. Foto: Wang Peng/Scanpix

Hiina president Xi Jinping andis neljapäeval korralduse riikliku ohutuskampaania läbiviimiseks pärast seda, kui riigi loodeosas toimunud gaasiplahvatuses hukkus grillrestoranis 31 ja sai vigastada seitse inimest.

Hiina president nõudis pärast plahvatust vigastatutele kiireloomulist arstiabi ja ohutusreeglite ülevaatamist. XI kutsus üles jõupingutusele, et kiiresti välja selgitada õnnetuse põhjus ja võtta süüdiolevad isikud seaduse alusel vastutusele.

«Kõik piirkonnad, regioonid ja ametid peaksid tegelema igat tüüpi riskide ja varjatud ohtudega ning käivitama kampaaniaid tööohutuse edendamiseks,» sõnas president.

Politsei pidas kinni üheksa inimest, sealhulgas ka restorani omaniku, vahendas riigimeedia varem päeval.

«Vastavalt seadusele on avaliku korra kaitse organid pidanud kinni üheksa inimest, sealhulgas grillrestorani omaniku, aktsionärid ja personali ning külmutanud nende vara,» vahendas ringhääling CCTV piirkondliku kompartei komitee teadet.

Ohvrite seas oli keskkooliõpilasi ja pensionäre, kellest paljud surid lämbumisse, mille tõi kaasa suitsu sissehingamine, kirjutas riigi toetusega meediaväljaanne The Paper.

Plahvatus leidis aset umbes kell 20.40 (Eesti aja järgi ööl vastu neljapäeva kella 03.40 paiku) Ningxia autonoomse piirkonna pealinna Yinchuani kesklinnas. Kriisihaldusministeeriumi kohaselt oldi päästetöödega sündmuskohal jõutud ühele poole Eesti aja järgi kella seitsmeks hommikul.

Plahvatused ja muud ohvritega vahejuhtumid on Hiinas võrdlemisi tavapärane nähe, kuna ehituskvaliteet on sageli kehv ja ohutusjärelevalve sageli puudulik. Samuti on vohav loata ehitustegevus muutnud paljudes kohtades inimeste jaoks põlevatest hoonetest välja pääsemise keeruliseks ettevõtmiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles