Merepäästjad tõid kaldale seitse kaatriga madalale sõitnud põhjanaabrit (2)

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Merepäästjad. Pilt on illustreeriv.
Merepäästjad. Pilt on illustreeriv. Foto: Ain Liiva

Täna pärastlõunal veidi pärast kella 13 sai lennu- ja merepääste koordinatsioonikeskus teate Läänemerel Aegna ja Kräsuli saarte vahel madalale sõitnud kaatrist, mille pardal oli seitse inimest. 

Madalale sattunud kaatrile tõttasid appi Viimsi vabatahtlikud merepäästjad, lähedal olnud Pirita vabatahtlikud ning politsei- ja piirivalveameti merebüroo kaater, teatas PPA otsingu- ja päästetööde Facebooki lehel.

Merepäästjad toimetasid kaatri pardal viibinud inimesed lähedalasuvasse Rohuneeme sadamasse. Seal veendusid hädalistele vastu tulnud politseinikud kaatri juhi kainuses ja tegid samas kindlaks, et kõikide aluse pardal viibinute, kes olid Soome kodanikud, tervis on korras.

Täna madalalt päästetud soomlaste kaater. Esiplaanil üks merepäästjatet.
Täna madalalt päästetud soomlaste kaater. Esiplaanil üks merepäästjatet. Foto: PPA

Ehkki kaatrisse on tulnud sisse teatud hulgal vett, uppumis- ega reostusohtu hetkel pole. Merepäästjad teavitasid juhtunust samuti oma kolleege mereväes juhuks, kui reostuse oht peaks siiski tekkima.

Kaatri madalalt ära toimetamisega tegeleb edasi kaatri omanik.

PPA soovitab kõigil merereisijatel olla endale tundmatutes vetes tähelepanelik ja ettevaatlik ning kasutada kindlasti navigatsioonivahendeid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles