Saks: tuleb oodata, et saada aru, mis tegelikult toimub (3)

Postimees
Copy
«Postimehe sõjastuudio», Rainer Saks
«Postimehe sõjastuudio», Rainer Saks Foto: Eero Vabamägi

Julgeolekuekspert Rainer Saks ütles rahvusringhäälingu uudistesaatele õhtuseid sündmusi kommenteerides, et Prigožinile võidi pakkuda mingisugust tehingut, mis tundus talle vastuvõetav selleks, et lõpetada vägede edasiliikumine Moskva suunal.

«Võib-olla suutis Venemaa president, otse või läbi Lukašenka, me ei tea seda, pakkuda talle sellist tehingut, mis tundus talle sel hetkel normaalne. Me ei tea selle pakkumise sisu. On ka informatsiooni, et see ei vasta tõele,» kommenteeris Saks. Tema sõnul võivad nüüd hakata paljud välised jõud olukorda sekkuma ja segadust tekitama. «Tuleb natuke oodata, et saada aru, mis tegelikult toimub,» lisas ta.

Samuti ütles Saks, et hoolimata sellest, mida järgnevad sündmused endast kujutavad. «Minu arvates kõige olulisem on see, et küsimus Putini jätkamisest, on väga suure kahtluse alla seotud. Isegi siis, kui Venemaa president suudab saavutada uuesti kontrolli olukorra üle Venemaal,» nentis Saks.

Mässavate Wagneri vägede juht Jevgeni Prigožin andis tõenäoliselt oma vägedele käsu taanduda oma n-ö laagritesse.

BBC andmetel peeti wagnerlaste pidurdamiseks väidetavalt läbirääkimisi terve päev. Mis täpselt oli läbirääkimiste objektiks ei ole hetkel selge.

Sõjaanalüütikute sõnul on olukord Venemaale piinlik, isegi kui Wagneri väed pöörduvad nüüd Moskva rünnakuteelt tagasi.

«Prigozin nimetab praegust hetke - relvarahuks,» viidatakse rahvusvahelises meedias.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles