GRAAFIK Traagilised jaanipühad: liikluses hukkus kolm inimest, neist üks laps

Copy
Kiirabi
Kiirabi Foto: Taavi Sepp
  • Perevägivallajuhtumeid oli jaanipühade ajal 136.
  • Politsei kontrollis enam kui 23 000 juhi kainust, kellest 103 juhti olid alkoholijoobes.

Jaanid olid politseile töised, kuid suuremaid avaliku korra vahejuhtumeid ei toimunud. Raskeid liiklusõnnetusi jaanide eel ja ajal oli kokku kolm, milles hukkus kolm inimest, kellest üks oli laps. Enim on tuvastatud rikkumisi liikluses, kus juhid ületavad kiirust ja istuvad alkoholijoobes rooli. 

Politsei- ja piirivalveameti operatiivjuht Tago Trei ütles, et suures pildis möödusid jaanipidustused rahulikult. «Küll aga ei saa seda öelda liikluses toimuva kohta. Jaanide eelne päev algas kurvalt, 22. juunil toimus Raplas raske liiklusõnnetus, milles hukkus suurel kiirusel teelt välja sõitnud ja turvarihmaga kinnitamata 19-aastane juht,» lausus Trei. 

«Traagiline õnnetus toimus ka 24. juunil, kus perre kuuluva sõiduki alla jäi 3-aastane laps ja suri sündmuskohal. Sõidukit juhtinud mees oli kaine. Täna sai politsei kella 11 paiku teate möödujalt, et Võru maakonnas Tagakolga külas on sõiduk kraavis, mille juht on hukkunud. Selle juhtumi asjaolud ja juhi võimaliku joobe selgitab välja menetlus. Avaldan hukkunud inimeste perekondadele ja nende lähedastele kaastunnet,» ütles politseinik.

Politsei jaoks oli 23. ja 24. juunil väljakutseid tavapärasest rohkem, kuid raskete tagajärgedega avaliku korra sündmuseid ei olnud. Politseinikud teenindasid nendel päevadel kokku ligikaudu 2020 väljakutset ning enamikel kordadel olid juhtumid seotud alkoholi liigtarvitamisest tekkinud olukordadega. Perevägivallajuhtumeid olid jaanipühade ajal 136.

«Näiteks ühel juhul sai politsei väljakutse Lääne-Viru maakonda Tapa valda, kus elukaaslaste vahel tekkis tüli peolt ära mineku osas ning mees lõi korduvalt oma naist. Mees peeti kinni ja tema pidustused lõppesid jaoskonnas,» kirjeldas ta.

Jaanide ajal on politsei kontrollinud enam kui 23 000 juhi kainust, kellest 103 juhti olid alkoholijoobes. Politsei on tabanud ka 100 kiiruseületajat. «Oli ka inimesi, kes läksid alkoholijoobes tõukerattaga sõitma ja kukkusid. Täna öösel sõitis Tallinnas Lasnamäel joobes 43-aastane mees tõukerattaga, kaotas tasakaalu ja kukkudes murdis oma käeluu. Mees toimetati abi saamiseks haiglasse. Eile kukkus ka Rae vallas oma isikliku tõukerattaga 50-aastane naine ja sai viga. Ka tema oli enne sõitu alkoholi joonud,» rääkis Trei.

Ent üldiselt olid pidulised viisakad ja enamus peredes möödusid pühad rahulikult. Ka järgnevatel päevadel politsei kontrollin teedel ja tänavatel juhtide kainust ja kiirust. «Homme on paljude jaoks töönädala algus, mistõttu veenduge enne kojusõitu, et olete kained või leidke keegi, kes saab ja võib autoga sõita. Juhid, olge eeskujuks üksteisele – jälgige piirkiirust ja ärge tehke ohtlikke manöövreid, nii jõuavad kõik inimesed tervelt oma kodudesse tagasi,» lisas Trei. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles