Šotimaa esimene minister külastab sidemete tugevdamiseks Brüsselit

Copy
Humza Yousaf.
Humza Yousaf. Foto: ANDY BUCHANAN/Scanpix

Šotimaa esimene minister Humza Yousaf külastab Brüsselit, et tugevdada sidemeid Euroopa Liiduga (EL).

Tegemist on Yousafi esimese välisreisiga pärast märtsikuus Nicola Sturgeoni järglaseks saamist.

Yousaf lubas kolmepäevase visiidi käigus esitada oma nägemuse sisukatest ja vastastikku kasulikest suhetest Euroopa Liiduga.

«Šoti esimene minister täidab Brüsselis viibides rea kaubanduslikke, diplomaatilisi ja poliitilisi kohustusi,» teatas tema ametkond.

Yousaf lubas laupäeval, et Šoti Rahvuspartei (SNP) seab Ühendkuningriigi järgmistel üldvalimistel oma kampaania keskmesse iseseisvuse küsimuse.

Yousaf ütles pöördumises Šotimaa võimupartei konverentsile, et plaanib alustada Briti valitsusega uusi läbirääkimisi iseseisvuse üle, kui SNP võidab tuleva aasta valimistel Šotimaal enim mandaate. Yousafi sõnavõtt langeb ajale, mil toetus erakonnale on langenud pärast selle endise juhi ja esimese ministri Sturgeoni tagasiastumist ning küsitlemist politsei poolt osana riigi valitsuspartei rahaasjade uurimisest.

«Šotimaa võeti Euroopa Liidust välja vaatamata sellele, et see hääletas jäämise poolt ja Ühendkuningriigi valitsuse Brexiti-lepe raskendab šotlaste reisimist, töötamist, kaubandust ja äritegevust ühenduse riikides,» ütles Yousaf avalduses.

«Šotimaa jääb vankumatult euroopalikuks ning on pühendunud tugevatele ja viljakatele suhetele meie naabrite ja partneritega. Selle visiidi käigus tutvustan Šotimaa nägemust sisukatest ja vastastikku kasulikest suhetest Euroopa Liiduga, rõhutades sealjuures, kuidas Šotimaa saab EL-i ambitsioonide toetamisel kaasa aidata,» rääkis Yousaf.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles