Kapo juhi viimane vastuvõtt toimus juba uues majas (2)

Postimees
Copy
Kaks nädalat tagasi lõppes kapo peadirektori Arnold Sinisalu kümme aastat kestnud ametiaeg
Kaks nädalat tagasi lõppes kapo peadirektori Arnold Sinisalu kümme aastat kestnud ametiaeg Foto: Madis Veltman

Kaitsepolitseiameti (kapo) peadirektori Arnold Sinisalu ametist lahkumise puhul korraldatud vastuvõtt tõi kohale kogu Eesti julgeolekupoliitika eliidi.

Kümme aastat ametis olnud kapo endine juht Sinisalu korraldas kaks nädalat tagasi oma lahkumisvastuvõtu uues kapo majas. Tinglikult võiks seda ju pidada ka uue hoone avamispeoks. Toompuiesteel asuva peahoone taha ehitatud hoone, mis maksis umbes 50 miljonit eurot, lõplikult siiski valmis ei ole. Vastuvõtu sai korraldada, aga sisse kolida veel mitte. Kuna see on kõrgendatud turvameetmetega julgeolekuasutus, ei lastud Sinisalu lahkumispeole tulnud külalisi – mis siis, et kõrged külalised ja kinnine pidu – uue majaga tutvuma. Ainult paari-kolme ruumi sai kasutada. 

Tõenäoliselt oli sellele üritusele koondunud kõige rohkem riigisaladuse lubade ja julgeolekuteadmistega inimesi, keda viimasel ajal Eestis nähtud. Kohal oli enamik Eesti poliitilisest eliidist. Kõnet pidasid peaminister Kaja Kallas (RE), president Toomas Hendrik Ilves, kaitseminister Hanno Pevkur (RE), riigikohtu esimees Villu Kõve ja paljud teised. Poliitikatippudest olid esindamata riigikogu saadikud, sest nemad pidid parajasti riigikogus tegelema töötõkke ja usaldushääletustega.

Isegi kui selleks paariks tunniks koondus kogu Eesti julgeoleku- ja poliitikaeliit kapo uude majja, siis suurt poliitikajuttu ei räägitud. Tegu oli ikkagi Sinisalu lahkumis- ja tänuüritusega. Sellest ka pigem tavalised tänusõnad ja mõned naljakamad meenutused. Sinisalu, kes muidu eriline rah

vamees pole, oli peokutsele lausa eraldi märkinud, et võiks kaasa tuua mõne toreda mälestuse. Kui külalistes üldse miski segadust tekitas, siis see, et kutsele oli märgitud, et peoperemehele võiks tuua Estraveli kinkekaarte. Osa kutsutuid arvas, et tegu naljaga, osa pidas seda tõsiseks sooviks.

Peamiselt toodi ikkagi traditsioonilisi kinke: raamatuid ja napse või midagi sümboolset. Kallas kinkis raamatu, Pevkur Kaitseliidu liitumisavalduse, kaitseväe juhataja Martin Herem kinkis kiivri.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles