Zelenskõi rääkis edukast päevast rindel (1)

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi koos sõduritega Donetski oblastis
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi koos sõduritega Donetski oblastis Foto: Ukrainian Presidential Press Service / Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles oma igaõhtuses videosõnumis, et esmaspäeval liikusid Ukraina sõjaväelased rinde kõikides suundades edasi, vahendas uudisteagentuur UNIAN.

Zelenskõi sõnul käis ta esmaspäeval Donetski oblastis ja Zaporižžjas.

«Meie sõdurid tegid edusamme kõikides suundades ja see on õnnelik päev. Soovisin poistele selliseid päevi rohkem,» kiitis president.

Riigipea teatel kohtus ta ühtlasi kindralite Vassili Zubanitši, Oleksander Tarnavski, Juri Sodoli ja Oleksander Sõrskõiga ning koos tehti mitu operatiivotsust.

«Arutasime muu hulgas veel kord merejalaväe loomist. Siin on kõik üksikasjad selged ja täiesti arusaadavad: korraldus, väljaõpe ja varustus,» lisas Zelenskõi.

President tänas ka kõiki Ukraina kaitsjaid, kes on praegu lahingus, valmistuvad lahinguks, treenivad sõdureid või taastuvad vigastustest.

«Aitäh! Olen teie kõigi üle uhke! Au teile, meie kangelased! Ja igavene ja helge mälestus kõigile, kes andsid oma elu Ukraina eest, igaühele ja igaühele!» rääkis president.

Presidendiamet teatas juba varem päeval, et Zelenskõi käis esmaspäeval rindel ja kohtus seal Ukraina sõjaväelastega.

Presidendikantselei avalduse järgi külastas Zelenskõi teiste seas Ukraina sõjaväeüksusi, mis osalesid ägedates lahingutes Bahmuti linna ümbruses, ning kohtus maanteeäärses tanklas jalga puhkavate sõduritega.

Zelenskõi kohtus sõdurite ja ohvitseridega Hortõtsja operatiiv-strateegilisest grupist, mis tegutseb Donbassis võitluses okupatsiooniväe vastu.

Moskva on ametlikult väitnud, et annekteeris Donetski oblasti, mis on osaliselt Venemaa okupatsiooniväe kontrolli all alates 2014. aastast, kuid Ukraina on seal algatanud juba vastupealetungi alade vabastamiseks.

Viimastel nädalatel on Kiievi andmetel olnud neil edu Bahmuti linna põhja- ja lõunatiival. Vene väeüksused hõivasid Bahmuti mais pärast mitu kuud väldanud veriseid lahinguid.

Zelenskõi jagas külaskäigu ametlikumas osas medaleid ning talle andis ülevaate olukorrast rindel Ukraina maavägede ülemjuhataja kindralpolkovnik Sõrskõi.

Presidendikantselei veebiküljel avaldatud fotodelt võis näha, kuidas riigipea veetis aega ka vabas õhkkonnas, kui jõi kohvi koos sõduritega maanteeäärses tanklas, kus tegi küsijatega koos ka fotosid.

«Hea tava järgi peatus Volodõmõr Zelenskõi Donetski oblastis ka bensiinijaamas ning jõi kohvi koos sõjaväelastega, kes olid seal ülesandega. President soovis sõduritele tervist ja edu,» märkis presidendiamet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles