Ministeerium nõuab Simmilt kahju hüvitamiseks paarikümmet miljonit

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Simm
Herman Simm Foto: Peeter Langovits

Kaitseministeerium on esitanud Hermani Simmi vastu tsiviilhagi kuriteoga tekitatud kahju hüvitamiseks, esialgu küünib summa 21 miljonini.

Hagiga soovib kaitseministeerium kahju hüvitamist, mis on tekkinud Herman Simmi tegevuse tagajärjel ning mistõttu tuleb ministeeriumil kanda kulutusi valitsemisala mitmete side- ja valvesüsteemide ümberehitamiseks, ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet Postimees.ee'le.

Tema kolleegi Martin Jaško sõnul on tegemist on erinevate Eestis paiknevate turvalahendustega ning on seotud nende võimaliku asendamise ja ümberkorraldamisega.

Ministeeriumi esialgsel hinnangul on kahju tekitatud ligikaudu 21 miljonit krooni, kuid edasise menetluse käigus võib kahjunõue suureneda. Ministeerium esitas tsiviilhagi prokuratuurile eelmise nädala lõpus.

«Meie jaoks on asi pooleli, tsiviilhagi sisu ja ulatus on alles lahtine,» ütles Herman Simmi süüasja uurimist juhtiv riigiprokurör Lavly Lepp. «Ei midagi selget veel,» lisas ta. Tsiviilhagiga seonduvat ei soostunud ta pikemalt kommenteerima ning toonitas korduvalt, et täpsetest summadest on liiga vara veel rääkida.

«See käib tavalist menetlusrada mööda, kui see esitatakse, siis hakatakse vaatama, kas see kahju ja kuriteo sündmused on omavahel seotud ja kas ühed on teistega põhjendatud. Nii et selge ei ole veel midagi,» selgitas ta.

Kõrget riigiametnikku Herman Simmi kahtlustatakse karistusseadustiku paragrahvi 232 alusel salastatud teabe ebaseaduslikus kogumises ja selle edastamises välisriigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles