Kramatorski rünnaku koordineerija saab süüdistuse riigireetmises (1)

BNS
Copy
Pärast venelaste rünnakut Kramatorskis.
Pärast venelaste rünnakut Kramatorskis. Foto: Celestino Arce Lavin/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles kolmapäeval oma igaõhtuses pöördumises, et Kramatorski rünnaku koordineerija saab süüdistuse riigireetmises ja igaüks, kes aitab okupantidel elu Ukrainas hävitada, väärib maksimaalset karistust.

Ukraina võimud pidasid varem päeval kinni mehe, keda süüdistatakse riigi idaosas asuvas Kramatorskis populaarset pitsarestorani tabanud ja vähemalt 11 inimese elu nõudnud Vene raketirünnaku koordineerimises.

«Julgeolekuteenistused ja politsei eriüksused vahistasid täna selle terrorirünnaku koordineerija,» kinnitas Zelenskõi.

«Igaüks, kes aitab Vene terroristidel elusid hävitada, väärib maksimaalset karistust. See mees saab süüdistuse riigireetmises. Võimalik karistus on ka surmanuhtlus. Terroririigi kaasosalisi tuleks pidada rahva ja kogu inimkonna reeturiteks,» toonitas Zelenskõi.

Riigipea rõhutas veelkord, et terroririigi kaasosalised peavad selle eest vastust andma kogu rahvusvahelise üldsuse ees.

Ukraina politsei andmetel oli restoranis hukkunute hulgas kolm last ja kokku 61 inimest sai vigastada.

«Rünnakus sai kannatada 18 mitmekorruselist hoonet, 65 elumaja, viis kooli, kaks lasteaeda, ostukeskus, haldushoone ja spordihoone,» ütles oblastikuberner Pavlo Kõrõlenko.

Ukraina julgeolekuteenistuse teatel on restoranirünnakule kaasaaitamises kahtlustatav mees kohaliku gaasitarnefirma töötaja. Mees filmis restorani venelaste jaoks ja teavitas neid selle populaarsusest.

Riigipea kinnitas samuti, et töö Venemaa ja selle kaasosaliste vastaste rahvusvaheliste sanktsioonide tugevdamiseks jätkub.

«Nad peavad tundma, et nende terrori hind nende jaoks ainult tõuseb. Ja me jätkame oma ülemaailmset õigustööd, et rahvusvahelised vahendid toimiksid ühel või teisel viisil, et karistada kõiki Vene terroriste ja agressorriiki ennast,» lubas president.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles