Eesti blogi Propastop pälvis Euroopa kodaniku auhinna

BNS
Copy
Propastopi eestvedaja Andres Lember.
Propastopi eestvedaja Andres Lember. Foto: Margus Ansu

Eesti ja Euroopa Liidu väärinfo paljastamisega tegelev blogi Propastop pälvis Euroopa kodaniku auhinna.

Propastop.ee kandidatuuri esitanud Euroopa Parlamendi liikme Urmas Paeti sõnul on Propastop oma töö ja missioonitundega juba aastaid aidanud tagada Eesti ja kogu Euroopa turvalisust ja julgeolekut.

Propastopi üks loojatest ja kõneisik Andres Lember lausus, et Euroopa kodaniku auhind on suur tunnustus Propastopi kõigile vabatahtlikele nende pikaajalise panuse eest. «Seitse aastat tagasi Kaitseliidu vabatahtlike algatusel loodud blogist on kujunenud usaldusväärne kodanikuajakirjanduse kanal ja mõjukas arvamusliider oma valdkonnas. Oleme aastate jooksul ümber lükanud sadu ühikuid väärinfot ning paljastanud vaenulikke infotegevuse võrgustikke. Samuti loonud meediakirjaoskuse materjale koolides kasutamiseks,» ütles Lember.

Eesti-vastase propaganda paljastamisele keskenduv blogi Propastop.ee loodi 2016. aastal ning seda veavad Eesti Kaitseliidu vabatahtlikud. Propastop tegeleb Eesti ja Euroopa Liidu vastase valeinfoga võitlemise ja inforünnakute paljastamisega ning meediakirjaoskuse edendamisega. Propastopi eesmärk on aidata Eesti ja Euroopa Liidu kodanikel keerulises inforuumis orienteeruda, arendada kodanike oskust kriitiliselt mõelda ja valeinformatsiooni ning vaenulikku propagandat ära tunda.

Kokku anti tänavu välja 38 auhinda ning need jagunesid 25 Euroopa Liidu liikmesriigi vahel.

Euroopa Kodaniku auhinna rahvuslik tänuüritus toimub septembris, 7. novembril on kõigi liikmesriikide võitjad oodatud pidulikule auhinnatseremooniale Brüsselisse.

Euroopa Kodaniku auhinda annab Euroopa Parlament välja 2008. aastast. Preemiaga tunnustatakse inimesi ja organisatsioone, kes edendavad kodanike vastastikust arusaamist ja ühiskonna sidusust. Auhinnaga kaasneb Euroopa kodaniku medal, samuti kutsutakse laureaadid auhinnatseremooniale Brüsselisse või Strasbourgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles