FOTOD Malta Ordu avas Eestis saatkonna

Postimees
Copy

Neljapäeval avati Tallinnas Maakri kvartalis pidulikult Malta Ordu saatkond. Avamise puhul toimus ka püha missa, mis oli pühendatud Malta Ordu tegevuse alustamisele Eestis.

Avamisele pühendatud missat pühitsesid apostellik nuntsius Baltimaades peapiiskop Petar Rajić, Eesti apostellik administrataator piiskop Philippe Jourdan, Vilniuse piiskop Darius Trijonis ja preestrid. Missal osalesid Malta Ordu liikmed ja kaasaaitajad Austriast, Saksamaalt ning Leedust.

Jeruusalemma, Rhodose ja Malta Püha Johannese Suveräänne Hospitaliitide Ordu ehk lühendatult Malta Ordu on üks Lääne-Euroopa vanimaid institutsioone, mis pälvis paavsti tunnustuse 1113. aastal.

Tänaseks on Malta Ordu kujunenud ülemaailmseks heategevuslikuks institutsiooniks, millel tegutseb rahvusvahelise õiguse alusel iseseisva riigina. Ordul on diplomaatilised suhted 120 riigiga ja Euroopa Liiduga ning samuti alalise vaatleja staatus ÜRO-s.

Malta Ordu täidab rahvusvahelisi humanitaarülesandeid ning tegutseb vaatlejana mitme rahvusvahelise organisatsiooni juures, kuhu tal on akrediteeritud suursaadikud, näiteks UNESCO, UNHCR-i, WHO ja teiste juures. Ordu teeb koostööd ka Rahvusvahelise Punase Ristiga.

Kaks aastat tagasi, 6. juunil andis Malta Ordu suursaadik Eestis Tema Ektsellents Manfred L. Ritter Mautner von Markhof üle volikirja Eesti Vabariigi presidendile. Tänavu 12. mail asutati Malta Ordu Sihtasutus Eestis.

Lähtuvalt Malta Ordu aegadeülesest motost Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum ehk Kaitstes Usku ja Aidates Vaeseid soovib Malta Ordu Eestis omalt poolt toeks olla nendele ühiskonna liikmetele, kes seda kõige enam vajavad: vanemaealised, haiged, üksildased, puudega inimesed, põgenikud jne. Sihatsutuse nõukogu esimees on Alexander Tsikhilov ning juhataja Indrek Petersoo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles