Zelenskõi: Venemaa sanktsioonidest kõrvalehiilimine tuleks välistada

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: Pool /Ukrainian Presidentia/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi avaldas neljapäeval arvamust, et Euroopa Liit peaks uues 12. sanktsioonipaketis keskenduma veelgi enam sellele, et Venemaa ei saaks kolmandate riikide kaudu sanktsioonidest kõrvale hiilida, vahendas uudisteagentuur UNIAN.

Zelenskõi tänas Euroopa Ülemkogu kohtumisel peetud kõnes Euroopat Venemaa vastase 11. sanktsioonipaketi vastuvõtmise eest.

«Oluline on mitte lõpetada sanktsioonidega. Mida vähem on pause, siis seda vähem kohaneb Venemaa sellele avaldatava survega ja seda vähem mõtleb, kuidas sanktsioonidest mööda hiilida. Aitäh 11. sanktsioonipaketi eest, mis pöörab tähelepanu Venemaa katsetele sanktsioonidest mööda hiilida kolmandate riikide kaudu ning seda tasuks Euroopa Liidu 12. sanktsioonipaketis veelgi tugevdada,» rääkis riigipea.

President rõhutas, et paljud raketid, mida Venemaa kasutab praegu Ukraina ründamiseks, on uued ja sisaldavad komponente, mida toodavad niinimetatud vaba maailma ettevõtted.

«Seda ei saa taluda. Peame üheskoos täielikult peatama Venemaa vaba maailma tehnoloogiate kasutamise vabadusevastaseks agressiooniks,» ütles Zelenski.

Samuti rõhutas president, et ei tohiks kannatada ka seda, mida Venemaa Zaporižžja tuumajaamaga teeb.

Riigipea meenutas, et venelased sisuliselt mineerisid Euroopa suurima tuumaelektrijaama. Sellest tulenevalt leidis Zelenskõi, et Venemaa tuumatööstus väärib vastusena sanktsioone muu hulgas kiirgusväljapressimise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles