LUUBI ALL Eestis soodsalt puhata?! Jah, see on võimalik

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
RMK Veskijärve lõkkekoht Harjumaal. 
RMK Veskijärve lõkkekoht Harjumaal. Foto: RMK/Külli Tedre-Gavrilov

Tänasest algaval puhkuste kõrghooajal saavad hoogu jutud, et kõik kohad, kus lõõgastuda ja suve nautida, on juba kas välja üüritud või on hirmkallid. Kumbki jutt ei vasta põrmugi tõele.

Jurist Margus Sardis pani noorena hullu, aga enam mitte. Kaks ja pool kümnendit tagasi, kui ta alustas väikse sõpruskonnaga ettevõtmist, mille eesmärk oli ajapikku, suviste mõnepäevaste rännakute kaupa läbida jalgsi Eesti rannikujoon, ei pannud ta paljuks, et kahlata läbi kõrkjate, niueteni vees.

Nüüd, mil vanust üle viiekümne, võtab ta asja rahulikumalt. Enam pole näiteks tähtis, et kõike päevade kaupa seljas peab tassima. Osa asju saab teinekord aegsasti autoga ööbimispaika ette viidud. Sel nädalal täitis ta ammuste matkakaaslastega järgmise eesmärgi, lõpetades ringi ümber Hiiumaa.

Aga üks asi on jäänud rangelt samaks mis algulgi. Ei mingeid hotelle ega turismitalusid. Ööbimine toimub ainult telgis. Isegi siis, kui aastaid tagasi tõusis Liivi lahelt pimedaga niisugune tormituul, et surus Kabli ranna lähedusse pandud telgi peaaegu vastu maad. Isegi siis, kui ükskord augustis kallas viis päeva järjest, kogu matka aja, nii et Läänemaa kalurid, kes seltskonda vihma all askeldamas nähes küsisid, mida nad teevad, olid telkimisvastuse peale lausunud: «Lollakad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles