Danilovi sõnul peab maailm olema valmis Venemaa kokkuvarisemiseks (2)

BNS
Copy
Oleksi Danilov
Oleksi Danilov Foto: Efrem Lukatsky / Scanpix

Vene diktaator Putin on kaotanud kontrolli oma riigi üle ja maailm peab olema valmis Venemaa kokkuvarisemiseks, avaldas intervjuus väljaandele Bild arvamust Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretär Oleksi Danilov, kelle sõnu vahendas pühapäeval uudisteagentuur UNIAN.

«Riigipöördekatse näitas, et Venemaa ei ole riik. Lääs peab mõistma, et Venemaa on killustunud ja seal pole jõudu, mis riiki koos hoiaks. Peame selleks valmistuma. Oleme sellest rääkinud juba aasta. Pidage meeles, et Venemaal juba alanud protsesse ei saa peatada,» seletas Danilov.

Danilovi hinnangul on olukord kontrolli alt väljunud.

«Venemaal võib iga sõjaline rühmitus tegutseda iseseisvalt ja hõivata mistahes tuumarajatis või relva. Kreml ei suuda nii suurt territooriumi kontrollida ja seda niinimetatud tugevuselt teist armeed maailmas pole olemas,» märkis sekretär.

«Olukord võib muutuda väga ohtlikuks plahvatuslikuks protsessiks, mis saab olema absoluutselt kontrollimatu. Vene impeerium on kokku varisenud. Lääs peab hüvasti jätma illusiooniga, et Venemaa eksisteerib edasi praegusel kujul,» lisas Danilov.

Ametniku sõnul analüüsis Ukraina mässu ajal Venemaa erinevates piirkondades toimuvat.

«Nende analüüside põhjal saame öelda, milline näeb Venemaa välja pärast kokkuvarisemist. Muu hulgas Tatarstan on eraldiseisev riik ja Dagestan on eraldi riik, millel pole Venemaaga midagi pistmist. Need on Venemaa kolooniad,» ütles Danilov.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles