Iisraeli armee tappis Läänekaldal palestiinlase (2)

Copy
Teetõkked Jenini põgenikelaagri juures.
Teetõkked Jenini põgenikelaagri juures. Foto: ALAA BADARNEH/Scanpix

Iisraeli armee teatas esmaspäeval, et ründas sihtmärke Läänekalda linnas Jeninis ulatusliku terrorismivastase operatsiooni raames.

Palestiina tervishoiuministeeriumi andmetel sai rünnakus surma palestiinlane ja vigastada veel üks inimene.

«Üks kodanik hukkus ja teine sai tõsiselt vigastada Iisraeli pommirünnakus Jeninile,» teatas tervishoiuministeerium.

Iisraeli armee kinnitas, et nende väed võtsid sihikule terroristide taristu Jenini piirkonnas.

«Väed andsid löögi terroristide keskusele, mis oli kohaliku relvarühmituse Jenini Brigaadid juhtimiskeskus,» täpsustati sõjaväe teadaandes.

Läänekalda põhjaosas asuv Jenini linn ja selle külgnev põgenikelaager on Iisraeli vägede ja Palestiina võitlejate regulaarne vastasseisude koht.

Iisraeli armee korraldab regulaarselt haaranguid ja rünnakuid piirkonda, mis peaks olema president Mahmoud Abbasi juhitud Palestiina omavalitsuse kontrolli all.

ÜRO Julgeolekunõukogu arutas teisipäeval hiljutist vägivalla kasvu okupeeritud Läänekaldal ning kutsus kõiki osapooli hoiduma ühepoolsetest sammudest, mis veelgi õhutaksid pingeid.

Julgeolekunõukogu väljendas avalduses ühtlasi kurbust tsiviilelude kaotuse pärast.

Palestiinlaste sõnul on sajad iisraellased rünnanud viimastel päevadel nende külasid pärast seda, kui palestiinlased lasid eelmisel nädalal ühe Läänekalda asunduse juures maha neli iisraellast.

Viimase nädala jooksul on okupeeritud Läänekaldal saanud vägivallas surma vähemalt neli iisraellast ja 17 palestiinlast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles