Zelenskõi palus Gruusia saadikul Saakašviliga seoses Kiievist lahkuda

Copy
Mihheil Saakašvili viimases videos.
Mihheil Saakašvili viimases videos. Foto: Irakli Gedenidze/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi palus esmaspäeval Gruusia suursaadikul Kiievis naasta koju ja proovida päästa vangistatud Ukraina kodanikku Mihheil Saakašvilit.

«Andsin täna välisministeeriumile korralduse kutsuda välja Gruusia suursaadik Ukrainas, et väljendada meie tugevat protesti ja paluda tal 48 tunni jooksul Ukrainast lahkuda, et pidada konsultatsioone oma pealinnaga,» ütles Zelenskõi.

President kutsus Gruusiat ühtlasi Saakašvilit Ukrainale üle andma.

Gruusia endine president Saakašvili osales esmaspäeval Vivamedi kliiniku haiglapalatist videolingi vahendusel kohtuprotsessil, mis puudutab 7. novembril 2007. aastal toimunud opositsiooni rahumeelse meeleavalduse laialiajamist ja samal päeval telejaamas Imedi korraldatud läbiotsimist.

Saakašvili eitas igasugust süüd nii selles kui ka teistes tema vastu algatatud kriminaalasjades.

Praegu 55-aastane Saakašvili nägi videos välja tugevasti kõhnunud ning teda oli raske ära tunda, mis põhjustas kogu maailmas muret tema tervise ja ravi pärast. Saakašvilil on ka Ukraina kodakondsus.

Arstide sõnul ähvardab Saakašvilit vangistuses tekkinud vaevuste tõttu surm. Gruusia võimud seevastu väidavad, et Saakašvili on saanud piisavat arstiabi.

Gruusias on Saakašvili kohtu all mitmes kriminaalasjas. Ekspresident peab enda kinnipidamist ebaseaduslikuks ja tema vastu esitatud süüdistusi võltsituks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles