Suuremad tormikahjud olid hommikuks likvideeritud, kuid maru veel ei vaibu

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Päästjad eemaldasid teedele kukkunud puid.
Päästjad eemaldasid teedele kukkunud puid. Foto: Türi päästekomando

Teisipäeva hommikuks said tormituulte põhjustatud rikked korda ning elektriühendused taastatud. Küll aga ollakse suurendatud jõududega valves tänagi, kuna tormituuled ei ole veel raugenud.

Esmaspäeval murdus tugevate tormituulte tõttu palju puid ja oksi, mis põhjustasid ulatuslikke elektrikatkestusi üle kogu Eesti. 

Äikesevöönd kulges ööl vastu esmaspäeva Pärnu lahelt üle Pärnumaa suunaga Viljandi- ja Tartumaale, põhjustades sealsetele elanikele suurimat kahju. Sisse löönud äike süütas öösel Pärnus maja ja Häädemeeste vallas puukuuri, vahendas Pärnu Postimees. Esmaspäeva pärastlõunal lõi äike ka Reiu veetöötlusjaama kõrvale, jättes kogu Pärnu linna, Paikuse ja Tammiste mõneks ajaks veeta.

Kahes vahetuses tegeles rikete likvideerimisega 50 brigaadi juba alates esmaspäeva varahommikust. Tööde tegemist raskendasid Elektrilevi kommunikatsioonijuhi sõnul ülitugevad vihmahood ja äike, kuna see on eluohtlik.

«Rikete likvideerimisega tegeles ööpäev läbi kokku 150 inimest vaatamata väga rasketele ja kohati eluohtlikele ilmastikutingimustele. Vaprad elektrikud suutsid suure enamuse riketest lahendada täna hommikuks,» sõnas Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm. «Kuna tormituuled ei näita raugemise märke, siis oleme suurendatud jõududega valves ka täna.»

Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles