Kohus andis Tallinna väikese ringtee asjas õiguse transpordiametile

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Postimees kirjutas väikese ringtee ehitamise plaanist juba 2007. aastal. Siis kujutati seda ette niisugusena
Postimees kirjutas väikese ringtee ehitamise plaanist juba 2007. aastal. Siis kujutati seda ette niisugusena Foto: Postimees

Transpordiamet saavutas kahes kaebuses, millega vaidlustati Tallinna väikese ringtee projekteerimistingimused, kohtus võidu, üks kaebaja on samas otsuse edasi kaevanud.

Tallinna väikese ringtee projekteerimistingimused kaevati mullu kohtusse, üks kaebaja oli arendus- ja haldusettevõte Mave Varahalduse OÜ, teine kaebaja oli eraisik. Tänaseks on transpordiamet saavutanud mõlemas kohtuasjas võidu ning kohtud tuvastasid, et projekteerimistingimused on õiguspärased, ütles ERRi uudisteportaalile transpordiameti õigusosakonna jurist Kaidi Sulg.

«Ühe vaidluse puhul on teine pool esitanud apellatsioonkaebuse, teises apellatsioonkaebust esitatud ei ole, kuid edasikaebetähtaeg ei ole veel lõppenud,» lisas ta.

Praeguseks on valmis ringtee eelprojekt, mida rahastasid koos Tallinn, Rae vald ja Tallinna lennujaam, kelle territooriumilt, täpsemalt lennuvälja maa alt, ringtee osalt  läbi jooksma hakkaks.

Tallinna väike ringtee kulgeks plaani järgi Viljandi maanteelt Valdeku tänava otsa juurest Peetri küla poole, läheks läbi Tallinna lennujaama lennuraja alt ning jõuaks välja Smuuli teele.

Väikese ringtee jätkuna plaaniti Tallinnas veel Tervise tänava pikendust üle Pärnu maantee Viljandi maanteele. See ühendaks omavahel Nõmme ja Mustamäe ning annaks võimaluse Mustamäelt otse väikesele ringteele sõita. Paraku pole sellest plaanist pärast projekteerimistingimuste andmist enam midagi kuulda olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles