TAK ei ole Stalini piltidega bussidest midagi kuulnud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stalini portree.
Stalini portree. Foto: Toomas Huik

Vene meedias levib uudis, et 9. maiks ehk võidupühaks ilmuvad Tallinna tänavatele Stalini kujutisega liinibussid. Tallinna autobussikoondise (TAK) juhid ega bussidele reklaamipinda müüva firma Clear Channel müügiinimesed ei ole sellest midagi kuulnud.

Venekeelses portaalis newsru.com levib uudis, et võidupühaks ilmuvad nii Tallinna kui Riia tänavatele Stalini kujutisega liinibussid. Samasugused bussid lähevad liinile ka paljudes Venemaa ja SRÜ riikide linnades.

«Meil õnnestus leida firma, mis annab rendile reklaamipindu Riia ja Tallinna bussidel,» teatas iga-aastast niinimetatud võidu bussi aktsiooni korraldav Viktor Loginov oma blogis. «Balti riikide pealinnade bussidele mõeldud maket, ei lähe formaalselt vastuollu nende riikide seadustega, mis keelavad nõukogude sümboolika avalikku demonstreerimist.»

Esialgsel maketil on kujutatud Stalini portree, mille fooniks on pronkssõdur. Loginovi sõnul ei ole maketil näha nõukogude sümboolikat.

Esimene Stalini kujutisega buss läks liinile 2010. aastal Peterburis.

TAK-i juhatuse liige Jüri Nõmmsalu kinnitas Postimehele, et tema ei ole Stalini pildiga bussidest midagi kuulnud.

TAKi busside reklaamipinda müüva firma Clear Channel müügikonsultant Jarmo Neuhaus ütles samuti, et tema ei ole saanud ühtegi päringut Stalini pildi paigaldamiseks TAKi liinibussidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles