Tallinna transpordiamet sai uue juhi

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Indrek Gailan
Indrek Gailan Foto: MKM/erakogu

Linnavalitsus nimetas täna ametisse Tallinna transpordiameti juhataja Indrek Gailani, kes asub tööle alates 15. augustist.

Abilinnapea Vladimir Sveti sõnul on Tallinna pikaaegseks eesmärgiks arendada kõigile liiklejatele sõbralik linnaruum, kus saab mugavalt ja säästlikult kombineerida erinevaid liikumisviise. «Nii ootavad uut transpordiameti juhti ees kahtlemata suured väljakutsed – nullvisiooni saavutamine ehk liiklussurmade vältimine ja avariide vähendamine, ühistranspordi atraktiivsuse tõstmine ning liinivõrgu uuendamine. Samuti peab uus juht pingutama selle nimel, et linn muutuks jala- ja rattasõbralikumaks. Ühtlasi ootame temalt ka ehitusaegse liikluse paremat planeerimist koostöös teiste ametitega,» ütles Svet.

Indrek Gailanil on magistrikraad Tallinna Tehnikaülikooli ärirahandus- ja arvestuse erialal ning logistika erialal. Gailanil on enam kui 10-aastane töökogemus transpordivaldkonnas, olles töötanud Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumis erinevatel ametikohtadel ning praegu juhib ta samas transpordi arengu ja investeeringute osakonda. Ühtlasi on ta olnud Tallinna Lennujaama nõukogu liige.

Tallinna transpordiameti juhi ametikohale kandideeris ühtekokku 70 inimest, kellest valikukomisjon kutsus vestlusele neli. Valikukomisjoni kuulusid linnakantsler Kairi Vaher (komisjoni esimees), abilinnapea Vladimir Svet, linna personalidirektor Vilve Raik ja väliseksperdina Piret Mürk-Dubout.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles