Kivi kõrts pakub pirukaid ja moodsat kunsti

Tiit Efert
Copy
Martin Kungla ja Martin Laiapea üritavad kõrtsile uue hingamise anda.
Martin Kungla ja Martin Laiapea üritavad kõrtsile uue hingamise anda. Foto: Tiit Efert

Alatskivil Kivi Kõrtsi pidanud Aigne Taska tundis, et on kõrtsi pidamisest väsinud, ja asus kevadel otsima, kes ta kõrtsi üle võtaks. Teiste seas küsis ta Peipsi kaldal Lendava Laeva nimelist kodurestorani pidava Martin Laiapea käest, kas tal on tuttavaid, kes võiksid Alatskivile tulla.

Laiapea meenutas, et kohe ta enda peale ei mõelnud, sest on suviti Lendava Laevaga hõivatud olnud, kuid siis arutas ta seda teemat Martin Kunglaga, partneriga Tartu Vilde restoranist. „Otsustasimegi, et võiks proovida. Suvi on tore aeg Peip­si ääres resto pidamiseks,” rääkis ta.

Kindlasti ei saa ta öelda, et Lendavas Laevas oleks igav hakanud. „Ma otsin väljakutseid juurde. Miski läheb kinni, miski jälle lahti. Olen siinse vaibiga väga rahul. Ilus koht, loodus ümberringi. Erinevad inimesed, kes käivad. Nii et on tore, ei kahetse,” lausus Laiapea.

Kuni eelmise nädalavahetuseni pühendus ta ainult Kivi Kõrtsile ja Lendav Laev oli kinni. „Aga eelmise nädala lõpus tegime selle lahti. See jääbki lahti vaid reedest pühapäevani ja edaspidi nädalavahetuseti olen seal. Tööd on muidugi palju, aga saab hakkama,” lausus Laiapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles