Õigusaktid ei luba rahvusooperile juurdeehitust rajada (9)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Juurdeehituse eskiis, mille kohaselt laieneks rahvusooperi Estonia hoone kuni Pärnu maanteeni.
Juurdeehituse eskiis, mille kohaselt laieneks rahvusooperi Estonia hoone kuni Pärnu maanteeni. Foto: Rahvusooper Estonia

Rahvusooper Estonia hoone ja Pärnu maantee vahelisel alal kehtivad mitmesugused regulatsioonid, mis ei võimalda sinna suuremahulist juurdeehitust rajada, teatas Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart (KE) UNESCO Eesti rahvuslikule komisjonile.

«Estonia teatrihoone ja Pärnu maantee vahelisele alale jääv niinimetatud Uus turg on Tammsaare pargi koosseisus looduskaitseseaduse alusel kaitstav kaitseala. Kehtiv Tallinna vanalinna muinsuskaitseala põhimäärus sätestab, et muldkindlustuste vööndis tuleb vältida peale- või juurdeehituste tegemist, välja arvatud 1944. aastal olemas olnud ja nüüd hävinud hoonete mahus ja välismõõtmetes. Ka ettevalmistamisel olev Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsekorra eelnõu, mis hakkab asendama senist põhimäärust, ei näe ette võimalust vanalinna kindlustusvööndisse suuremahuliste ehitiste, sealhulgas ka suuremahuliste juurdeehituste rajamist,» vastas Kõlvart komisjoni järelepärimisele.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles