Virtsu pole heitnud kõrvale mõtet liituda Muhu vallaga

BNS
Copy
Virtsu sadam
Virtsu sadam Foto: Sander Ilvest

Tuleval reedel peetakse Virtsus kolme mittetulundusühingu eestvõttel koosolekut, kus on arutluse all liitumine Muhu vallaga ja kooli säilitamine, kirjutab Lääne Elu.

Koosoleku korraldavad mittetulundusühingud Virtsu Rannahoone, Virtsu Arenguselts ja Virtsu Vilistlased.

«Virtsu võiks Muhuga koos olla küll,» ütles Virtsu Rannahoone MTÜ juhatuse liige Henrik Raave. «Praamiliiklus muutub siis Muhu vallasiseseks liikluseks,» lisas Virtsu arenguseltsi juhatuse liige Kulno Kesküla. «Teeme koosoleku ära ja siis vaatame,» ütles arenguseltsi juhatuse liige Jüri Mõniste. Ta lootis, et rahvast tuleb koosolekule palju.

Koosoleku korraldajad on rahva seas tõsist teavitustööd teinud. Raave sõnul on plakateid kleebitud kortermajadesse, poodide juurde ja muudesse käidavatesse kohtadesse. «MTÜ-de liikmed käivad ukselt uksele ja räägivad inimestega,» ütles Raave.

Suur lootus sõna levitamiseks on pandud ka sel laupäeval toimuvale Virtsu merepäevale, kuhu tuleb kokku suurem osa selle kandi rahvast.

Raave sõnul on Virtsu esindus varemgi Muhuga eelläbirääkimisi pidanud ja meelsust kompinud. «Aga Virtsu inimeste meelsust pole me ju küsinud ja suure ringi arvamust ei tea. Suur koosolek tulebki kokku selleks, et saaks teada, millised on Virtsu inimeste ootused,» lausus Raave.

Kesküla teadis rääkida, et Muhu pigem pooldaks Virtsuga liitumist. «Aga nad ei taha ilma jääda oma saarelisest erisusest vallana – nad said väikevallana edasi eksisteerida ka sellepärast, et on saarel. Riik peab selle neile üle kinnitama. Muud takistust nad ei näegi,» ütles Kesküla.

Neljapäeval, 13. juulil tuleb Virtsu regionaalminister Madis Kallas. «Siis saame temalt koosolekule ka riigipoolse sisendi,» ütles Kesküla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles