Tallinna linnavalitsus võttis vastu Keskturu detailplaneeringu

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tallinna keskturg.
Tallinna keskturg. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linn võttis vastu Keskturu kvartali detailplaneeringu ning ühtlasi on valmis arhitektuuribüroo Koko poolt koostatud eelprojekt.

Astri Kinnisvara OÜ juhatuse liige Tarmo Kleimann ütles, et Keskturu detailplaneering on küll vastu võetud, aga protsess on veel pooleli. «Praeguses staadiumis, läheb detailplaneering selle vastuvõtmise järgselt veel avalikule väljapanekule ja kehtestamisele,» lisas ta.

Eelduste kohaselt võiks detailplaneeringu kehtestamine toimuda aastal 2024. Seejärel alustatakse ehitusloa taotlemisega.

Arendusprojekti juhi Rain Pärna sõnul püsitakse projektiga ajakavas. «Paralleelselt detailplaneeringuga on koostöös Koko Arhitektidega valminud kogu kvartali eelprojekt. Arvestades detailplaneeringu ja ehitusloa taotlemise protsesside järjekorda ning kestust, võib eeldada, et ehituse algus jääb aastasse 2025 või 2026. Ehituse alguseni jätkab turg senist tegevust ning ka ehituse ajal jätkub turu tegevus ajutisel pinnal. Ehituskestus on orienteeruvalt kaks aastat ning hankekonkurss ehitaja leidmiseks on plaanis läbi viia samal ajal ehitusloa taotlemisega,» ütles ta.

Balti Jaama Turu omanik Astri Grupp ostis Turukaubanduse AS-ile kuuluva Keskturu kinnistu 2019. aasta juunis. Keskturu projekteerimise konkursi võitis AB Koko 2019. aasta oktoobris. Praeguste plaanide järgi alustatakse ehitusega 2025. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles