Kaos Tallinna ühistranspordis võib viia vanglasse? (5)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Vanglateenistus
Vanglateenistus Foto: Sander Ilvest

«Üks Tallinna südalinna liikluskorralduse surnukstrukkimise soovimatuid ja etteaimamatuid tagajärgi on, et jalavõruga kriminaalhooldusteenuse kliendid saavad järjest rikkumisi kaela,» kirjutab sotsiaalmeedias muusik ning sõltlaste ühiskonnastamise tugiisik Mart Kalvet. Selgub, et Tallinna üleskaevatud tänavatel võivad ootamatuteks kannatajateks osutuda kriminaalhooldusel isikud.

Nimelt peavad kriminaalhooldusel olevad isikud taotlema kõigiks oma vajalikeks käikudeks – näiteks arsti juurde minemiseks – kriminaalhooldajalt loa. «Loa väljastamisel määratakse sellele ühistranspordi graafikute alusel täpne marsruut koos kellaaegadega, millest hooldusalune peab kinni pidama. Paraku ei püsi ühistransport üleskaevatud tänavate kaudu graafikus ning see tekitab probleeme,» selgitab Kalvet.

«Võimalik on keskusse helistada ja teatada, et hilined ja kui palju umbes, aga paljud hooldusalused ei tea seda, et nad peavad sihtmärki jõudes keskusesse uuesti helistama ja kinnitama ka kohalejõudmist. Sest mitte keegi pole seda neile öelnud,» ütleb Kalvet. Vanglateenistus väidab aga vastu, et suhtumine on paindlik ja inimlik ning sihtkohta saabumise teavituskohustust polegi: piisab ühekordsest teadaandest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles