Vesi saab otsa? Viimsilased näevad veepuudusel muidki põhjusi kui põuaaeg (14)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Elis sõnas, et pidi ka põuaajal hekki kastma, kuna sellel kuivada laskmine oleks tähendanud järgmisel aastal suuri lisakulutusi
Elis sõnas, et pidi ka põuaajal hekki kastma, kuna sellel kuivada laskmine oleks tähendanud järgmisel aastal suuri lisakulutusi Foto: Taavi Sepp

Paljud Viimsi valla elanikud peavad võimaliku veekriisi põhjuseks üha lisanduvaid uusarendusi, vallavalitsuse kinnitusel on neid aga nagunii koomale tõmmatud ning nüüd tuleb rahval omalt poolt panustada tarbimisharjumuste muutmisega.

Juunis manitses AS Viimsi Vesi viimsilasi, et nood lõpetaksid joogivee raiskamise kastmiseks ja piiraksid üleüldse veekasutust – pikk põuaperiood oli tekitanud poolsaarel olukorra, kus võimaliku tulekahju korral poleks pruukinud jaguda kustutusvett.

Kuigi siit-sealt kostis nurinat, et muru kuivab ära, ja mõni ei saanud üldse aru, miks oma tarbimisharjumusi muutma peaks, avaldas manitsus mõju. Viimsi abivallavanem Alar Mik (RE) nentis, et tänu teavitustöödele vähenes vee tarbimine ööpäevas ligi tuhande kuupmeetri võrra.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles