Langevarjur takerdus 80 meetri kõrgusel Tallinna teletorni külge

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Teletorni sünnipäev, BASE-hüpped
Teletorni sünnipäev, BASE-hüpped Foto: Sander Ilvest

Täna pärastlõunal juhtus Tallinna teletorni sünnipäevaüritusel intsident, kui torni külge jäi kinni BASE-hüppeid teinud langevarjur. Päästjate, kiirabi ja teletorni personali kiire tegutsemise tulemusena toimetati viga saanud mees arstide hoole alla.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja sõnul sai häirekeskus kell 16.17 teate, et langevarjur on umbes 80 meetri kõrgusel teletorni külge rippuma jäänud.

Kohale saabunud päästjad käivitasid nöörpäästeoperatsiooni, mille tulemusena saadi hädaline teletorni akna kaudu kätte.

Kiirabi toimetas viga saanud langevarjuri haiglasse.

«Peame juhtunut väga kahetsusväärseks, aga selle spordiala puhul on suured riskid juba ette teada ning meie valmisolek taoliseks sündmuseks oli olemas. Täname päästjaid ja kiirabi operatiivse sekkumise eest ning Levira ja meie oma meeskonda professionaalse tegutsemise eest. Juhtunu tõttu katkestasime kohe hüpped tänaseks päevaks. Analüüsime veel täna õhtul juhtunu läbi ja homsete ning ülehomsete hüpete kohta langetame otsuse homme hommikul. Teletorni sünnipäeva muu programm jätkub terve nädalavahetuse,» ütles Tallinna teletorni juhataja Jüri Kriisemann.

Intsidendi tõttu mõneks ajaks suletud teletorn on nüüd jälle külastajatele avatud.

BASE-hüpped kuuluvad teletorni 43. sünnipäeva programmi BASE Boogie, mille raames toimuvad torni vaateplatvormilt kogenud langevarjusportlaste hüpped.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles