LUUBI ALL Eestis on alanud eriliste majutuspaikade buum (2)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Põlvamaal asuva Kodase siidrikoja iglumaja.
Põlvamaal asuva Kodase siidrikoja iglumaja. Foto: Kodase siidrikoda

Kui varem otsisid puhkajad suvel keha lõõgastamiseks ja vaimu kosutamiseks hotelle, turismitalusid ja telklaid, siis nüüd ihkavad üha rohkemad erilisi ööbimiselamusi, mille pakkujaid on ka juurde tulnud. Mõistagi tuleb unikaalsete kohtade eest maksta, ja mitte vähe.

Kuidas peaks suvaline saksa noormees sattuma Vormsi läänerannikule, ja veel üheainsa eesmärgiga – seal sauna minna?

Just selle soovi ta Kristo Kraftile saatis. Kraft rajas eelmise kümnendi keskel Vormsi paesele merekaldale, poolteist kilomeetrit saare kuulsaimast, Saxby majakast lõunasse kaks puhkemaja. Vene ajal asus seal piirivalve vaatluspunkt, kus garaažist sõidutati relssidel välja suur prožektor, millega heita valgust üle vete, ega keegi ometi läände putka.

Okupatsiooniaja hoonetest pole enam jälgegi. Nüüd on seal kõigi mugavustega majakesed, üks viiele, teine, kus on ka saun, neljale. Ümberringi, kui loodushääled arvestamata jätta, vaikus ja eraldatus. Päike loojub õhtuti silmapiiril, otse avarate akende taga. Nagu üks külaline oli kord Kraftile öelnud: «Siin võiks surra.»

Vaatetorni emmas-kummas majas tuleb kahe öö eest, mis on minimaalne rendi aeg, maksta 650 eurot. Jah, pole odav, aga unikaalsus maksab. Sellegipoolest on juulikuus broneerimata vaid neli ööpäeva.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles