Kultuuriminister Purga sõidab lätlaste laulu- ja tantsupeole

Postimees
Copy
Kultuuriminister Heidy Purga.
Kultuuriminister Heidy Purga. Foto: Madis Veltman

Kultuuriminister Heidy Purga (RE) viibib pühapäevani Läti ametikaaslase Nauris Puntulise kutsel Riias, tähistamaks Läti laulupeo traditsiooni 150. juubelit ning osalemaks Läti 27. rahvusliku laulupeo lõppkontserdil ja 17. rahvusliku tantsupeo lõpuetendusel.

«Rõõm on taas minna laulu- ja tantsupeole, seekord lõunanaabrite omale, mis koos Eesti ja Leedu laulu- ja tantsupeotraditsiooniga on kantud ka UNESCO inimkonna suulise ja vaimse pärandi meistriteoste nimekirja. Kohtun visiidi raames ka Balti, Poola ja Ukraina kolleegidega, et arutada, mida saame teha Ukraina kultuuripärandi kaitsmiseks, mis hävineb iga päev Venemaa pommirahe all. Me ei saa istuda käed rüpes ja vaadata, kuidas Kremli verine režiim järjekindlalt kultuuri hävitab,» ütles kultuuriminister Heidy Purga pressiteate vahendusel.

Visiidi raames kohtub Heidy Purga Läti kultuuriministri Nauris Puntulise, Leedu kultuuriministri Simonas Kairysi, Poola kultuuri- ja muinsuskaitse ministri Piotr Gliński ja Ukraina kultuuriministri Oleksandr Tkatšenkoga, et arutada, kuidas ühiselt toetada ja kaitsta Ukraina kultuuripärandit.

Kohtumisel osaleb ka UNESCO kultuurisektori asepeadirektor Ernesto Renato Ottone Ramírez. Kohtumisel allkirjastatakse viie riigi ühisdeklaratsioon, mis kinnitab Ukrainale piirkondliku toetuse tugevdamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles