Töötervishoiuarstid ei taha minna majandusministeeriumi haldusalasse (1)

BNS
Copy
Töötervishoiuarstid ei ole rahul, et töötervishoiu meditsiiniline valdkond tahetakse sotsiaalministeeriumi haldusalast tõsta majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi
Töötervishoiuarstid ei ole rahul, et töötervishoiu meditsiiniline valdkond tahetakse sotsiaalministeeriumi haldusalast tõsta majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi Foto: Tairo Lutter

Eesti töötervishoiuarstide selts ei ole rahul plaaniga, mis tõstaks töötervishoiu meditsiinilise valdkonna sotsiaalministeeriumi haldusalast majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) haldusalasse.

Seltsi juhatuse esimees dr Karin Sarapuu märgib kirjas terviseminister Riina Sikkutile (SDE), et töötervishoiu korraldamise tõstmine MKMi alla lõhestab tervishoiuteenusete valdkonna süsteemset juhtimist ja kaotab võimaluse tõhusaks ressursikasutuseks tervishoiusüsteemis.

Karin Sarapuu 
Karin Sarapuu Foto: Erakogu

Lisaks avaldab Sarapuu nördimust selle üle, et sotsiaalministeerium ei ole töötervishoiuarstidega antud teemat arutanud ega arvamust küsinud. Tema sõnul kuulsid töötervishoiuteenuse osutajad kavandatavatest muudatusest esimest korda maikuus toimunud tööandjate keskliidu seminaril.

«Töötervishoiu ehk Eestis ainukese süsteemselt ennetusega tegeleva meditsiinivaldkonna lahutamine tervisesüsteemist on seniolematu tegevus valitsuse tasandil, mis killustab Eesti tervishoiukorraldust ning suurendab veelgi kriisi esmatasandil, kus teenuse kättesaadavus tööealisele elanikkonnale lähiaastatel on suures ohus,» nendib Sarapuu. Tema sõnul toob tervishoiuteenuste pillutamine ühest haldusalast teise kaasa ka suure administratiivkulu ministeeriumites.

«Leiame, et töötervishoid, mis on tervishoiuteenuste korraldamise seaduse alusel defineeritud eriarstlik eriala, peab sarnaselt kõigi arstlike erialadega olema tervishoiukorralduse mõttes juhitud osana tervisesüsteemist ja ühest kohast, kus on olemas tervishoiuvaldkonna juhtimise pädevus,» rõhutab selts, leides, et valdkond peaks kuuluma sotsiaalministeeriumi haldusalasse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles