Tippadvokaat Keres nõuab peaminister Kallaselt ebaõigete andmete ümberlükkamist (22)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Paul Keres ja Kaja Kallas
Paul Keres ja Kaja Kallas Foto: Sander Ilvest

Isamaa erakonna suurrahastajat Parvel Pruunsilda esindava advokaadibüroo Levin vandeadvokaat Paul Keres on saatnud nõude peaminister Kaja Kallasele (RE), et valitsusjuht tunnistaks ebaõigete andmete esitamist Pruunsilla miljonieurose annetuse kohta kolmele opositsioonierakonnale, lükkaks need andmed ümber ja vabandaks tema kliendi ees.

Kallas ütles möödunud nädala neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et pole veel artiklit Pruunsilla tehtud suurannetuse kohta lugenud, kuid usub, et eelmise aasta kuulujuttudel, nagu oleks Pruunsild toetanud Keskerakonna soovi suurendada perehüvitisi ja teha koostööd Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKRE) on alust. «Siis käisid linna peal jutud, et Parvel Pruunsild on neile kõigile maksnud selle eest, et nad selle valitsuse lõhuksid ja teeksid [koalitsiooni] koos,» rääkis Kallas. «Tõesti, need kuulujutud käisid ja tundub, et nendel kuulujuttudel oli siis päriselt alus.»

Keres kirjutab Kallasele saadetud ebaõigete andmete ümberlükkamise nõudes, et too on esitanud esiteks väite kuulujuttude leviku ja nende sisu kohta eelmisel, 2022. aastal, ning teiseks esitanud kinnituse nende kuulutujuttude tõesuse kohta.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles